Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Alikahya tramvay hattı için ihale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit tramvay hattı için bir süre önce hazırladığı yeni uzatım projesi ile otogara kadar uzanan tramvay hattı buradan Alikahya’ya kadar uzatılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit
ugur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit tramvay hattı için bir süre önce hazırladığı yeni uzatım projesi hayata geçiyor. Şehir içinden otogara kadar uzanan tramvay hattı buradan Alikahya’ya kadar uzatılacak. 3,8 kilometre uzunluğunda olacak yeni hat üzerinde 6 durak bulunacak. Konuyla ilgili bir süre önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunulmuş, proje bakanlık tarafından onaylanmıştı.

İHALE 10 TEMMUZ’DA

ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından Kocaeli Büyükşehir belediyesi harekete geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı – Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tramvay İnşaatı, Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri için 3 Mayıs’ta ön yeterlilik değerlendirmeleri yapıldı. 10 Temmuz’da yapılacak olan ihale ile birlikte inşa çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak.

2 YILDAN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Alikahya tramvay hattı 660 takvim günü içerisinde, 2 yıldan kısa bir sürede tamamlanacak. Bir süre önce tramvay hattının Plajyolu-Kuruçeşme uzatma işlemini tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tramvay durak sayısını 16’ya yükseltmişti. Yeni hat ile birlikte bu sayı 22’ye çıkacak. Alikahya’dan Kuruçeşme’ye kadar İzmit kent merkezinde raylı sistem ağı inşa edilmiş olacak.

YENİ ARAÇLAR ALINMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Kocaeilspor’un maçlarını oynadığı Kocaeli Stadyumu’na kadar gidecek olan tramvay hattı için bir süre önce yeni araç alım ihalesi yapılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan, 10 adet tramvay aracı ihalesini 697 milyon TL’lik teklif sunan Bozankaya A.Ş. kazanmıştı. Yüklenici firma, 540 gün içerisinde yeni tramvay araçlarını Büyükşehir Belediyesine teslim edecek.

ALİKAHYA TRAMVAY HATTI GÜZERGAHI

ÇED raporunda yer alan bilgilere göre; Alikahya Tramvay hattı inşaat aşamasında 125 işçinin çalışması planlanıyor. Hattın devreye alınmasının ardından ise hattın işletmesinde 14 vatman, 33 güvenlik personeli ve 5 bakım personeli hizmet verecek. Otogar depo alanından başlayan, Alikahya stadyumuna ulaşmadan Bağımsızlık Caddesi’nde son bulacak bulan 4 kilometrelik hattın 6 duraktan oluşan güzergahı şu şekilde:
1.Durak: Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada,
2.Durak: Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde,
3.Durak: Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde
4.Durak: Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde merkezdeki
5.Durak: Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde
6.Durak: Bağımsızlık Caddesinin sonunda (Son durak)