Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu 84 yaşında: Özgürlük ve demokrasi meşalesini yorulmak bilmeden taşıyacağız

Kocaeli Barosu, kuruluşunun 84’üncü yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk takdim etti. Tören sonrasında konuşan Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül, “Kocaeli Barosu olarak 84 yıl önce başlayan yolculuğumuzda devraldığımız özgürlük ve demokrasi meşalesini yorulmak bilmeden taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kocaeli Barosu, kuruluşunun 84’üncü

Özgun imzaKocaeli Barosu’nun kuruluşunun 84’üncü yıl dönümü nedeniyle bugün İzmit Kültür Tepesi’nde tören gerçekleştirdi. Düzenlenen törene Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül, baro yöneticileri, önceki dönem baro başkanları Bahar Gültekin Candemir, Ersayın Işık, Sertif Gökçe, eski Bakan Ali Haydar Konca ve avukatlar katıldı. Baronun her yıl geleneksel olarak yapılan balosu İstanbul’da meydana gelen patlama nedeniyle iptal edildi.

Mehmet Gul“HAKLI GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Çelenk töreninin ardından Baro Başkanı Mehmet Gül, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “17 Kasım 1938 yılında kurulan Baromuz, Kurucu liderimizin vizyonu, Cumhuriyetimizin ışığıyla, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunma, görevi çerçevesinde mücadelesini sürdüren köklü bir Cumhuriyet kurumudur. Bugün baromuzun kuruluşunun 84. Yılında Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir araya gelmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

“LANETLİYORUZ”

Baromuzda, bugüne kadar avukatlık mesleğinin ruhuna uygun şekilde mesleğimizin onuru ve itibarı için emek harcayan önceki dönem baro başkanlarımıza; yönetim, disiplin, denetleme kurulları ile çeşitli kurul, merkez ve komisyonlarda görev yapan meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca geçmişten bugüne her daim yanımızda olan baro çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. 13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesinde terör saldırısı nedeniyle meydana gelen patlamada, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. En temel insan hakkı olan yaşam hakkını hedef alan bu menfur saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz.

Kocaeli Barosu celenk“AVUKATLARIN TEMİNATI BAROLARDIR”

Hiçbir terör eyleminin bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar veremeyeceğinden emin olduğumuz kadar, güvenlik ve haber alma hakkı da dahil olmak üzere hak ve özgürlükleri sınırlayan otoriter eğilimlerin halk tarafından tasvip edilmeyeceğinden de bir o kadar eminiz.  Bir hukuk devletinde bağımsız yargılamanın teminatı avukatlar, avukatların teminatı ise Barolardır. Kocaeli Barosu, hukuk devleti, bağımsız yargı ve insan haklarının korunması ilkelerini, kurulduğu ilk günden itibaren sahiplenmiştir.

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Kocaeli Barosu olarak 84 yıl önce başlayan yolculuğumuzda devraldığımız özgürlük ve demokrasi meşalesini yorulmak bilmeden taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu inançla büyük ve güçlü Kocaeli Barosu ailesi olarak, baromuzun kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünde, demokratik hukuk devleti, toplumsal barış ve huzur hedefini gerçekleştirmiş bir ülke hayali ile, daha nice kuruluş yıldönümlerinde bir arada olmayı diliyorum.”

Kocaeli Barosu