Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu adayı Aysun Torun: Bu durumdan rahatsız olan yalnız ben değilmişim

Kocaeli Barosu Başkan Adayı Aysun Torun konuşmasında, “Geçen dönemki seçimlerde tek adaylı seçimi biraz da haklı çıkaracak korona gibi mazeret olmaksızın seçimin böyle vuku bulabilecek olması beni rahatsız ettiği için yola çıktım. Süreç sonunda fark ettim ki bu durumdan rahatsız olan yalnız ben değilmişim. Asıl sorulması gereken neden çıktınız değil neden başkaları da çıkamıyor olmalıymış” dedi.

Kocaeli Barosu Başkan Adayı

Özgun imzaKocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulu bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda başladı. Düzenlenen genel kurula mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir, önceki dönem baro başkanları, eski bakan Ali Haydar Konca, baro başkan adayları Mehmet Gül ve Aysun Torun ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nı önceki dönem Baro Başkanı Sertif Gökçe yaptı. Genel kurulda meslekte 20 ve 30’uncu yılı dolduran avukatlara plaket verildi.

“ARKANIZDA KİM VAR?”

Kocaeli Barosu Başkan Adayı Aysun Torun yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu; “ Gençlerimiz vaatlerden, tespitlerden ziyade somut ve hızlı çözümler bekler. “Neden aday oldunuz, arkanızda kim var?” sorusu ile başlamak istiyorum. Bizler, üzülerek görüyoruz ki adalet sistemimizde yargı organımız siyasilerin eline geçirmek istedikleri bir güç olmaktan kurtulamadı. Ne yazık ki barolara da sirayet etmiştir, etmektedir. Artık çözümü başkalarından beklememek için aday olduk. Baroların bir görevi de toplum nezdinde oluşan inanç kaybını tekrar sağlamaktır.

“BAROMUZ BÜNYESİNDE ARTIK YERLEŞMEYE BAŞLADIĞI ENDİŞESİYLE…”

Bizler değişim için çıktık. Vesayeti gelenek haline getiren zihniyetin vücut bulmaması için çıktık. Baroların ve Kocaeli Barosu’nun kişisel siyasi ve beklentilerden sıyrılmış olarak vücut bulabilmesine katkı sağlamak için çıktık. Zihinlerde ‘başka türlü olamaz’ algısını yıkmak için öncü olmak istedik. Bizler, vesayetin gelenek haline getirilmesi zihniyetinin baromuz bünyesinde artık yerleşmeye başladığı endişesiyle bu yola çıktık. 2 ay önce bu yola kendi irademle hiçbir siyasi, sosyal grubun katılımı, desteği, önerisi olmadan, ‘ben de varım’ diyebilmek için çıktım. Tek başkan adayı için seçime girecek olmasını kendime ve baroma yakıştıramadığım için, demokratik olmadığı bilinciyle yola çıktım.

“RAHATSIZ OLAN YALNIZ BEN DEĞİLMİŞİM”

Geçen dönemki seçimlerde tek adaylı seçimi biraz da haklı çıkaracak korona gibi mazeret olmaksızın seçimin böyle vuku bulabilecek olması beni rahatsız ettiği için yola çıktım. Süreç sonunda fark ettim ki bu durumdan rahatsız olan yalnız ben değilmişim. Asıl sorulması gereken neden çıktınız değil neden başkaları da çıkamıyor olmalıymış. Meslektaşlarımızla tek tek diyalog kurmak suretiyle, sahada yaşanan problemleri dinlemek ve çözüme yönelik projeler üretmek istedik. Sürecin sonunda tam da istediğimiz gibi bir tablo çıktı. Üzüntüm şudur ki yönetim kurulu aday arkadaşlarımla da konuştum; bu süreçle ilgili kafalarında belirszilik olan iletişimle açacak olan meslektaşlarımız sandığa gelmeme ya da gelirse boş oy kullanma iradesini gösterirse bu açıkça bizim ayıbımızdır. Lütfen sandıklara iştirak edin ve lütfen boş oy atmayın.

“YÖNETİM KURULUNU 6 İLE SINIRLADIK”

Yönetim kurulu aday sayımızı 6 ile sınırladık. Farklı ses, söylem ve düşünce de olan meslektaşlarımızın da yer alabilmesi, başka seslerin de sesini özgürce çıkarabilmesini sağlayabilmesini amaç edindik. Kocaeli Barosu’nun olması gerektiği gibi kurumsal kimlik kazanması, bağımsızlığımız, adalete güvenin artması ve daha birçok idealimiz bu sürecinn başından beri büyük bir özveriyle çalışmaya başladığımızın, bu azimle de çalışmaya devam edeğimizin göstergesi olsun isteriz.”