Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir veda etti

Kocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulu bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda başladı. İki dönemdir başkanlık görevinde bulunan Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir veda etti.

Kocaeli Barosu 37. Olağan

Özgun imza

Kocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulu bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda başladı. Düzenlenen genel kurula mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir, önceki dönem baro başkanları, eski bakan Ali Haydar Konca, baro başkan adayları Mehmet Gül ve Aysun Torun ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nı önceki dönem Baro Başkanı Sertif Gökçe yaptı.

“TEŞEKKÜR EDERİM”

IMG 00302018 yılında göreve başlayan iki dönem görev yapan mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir veda konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli Barosu’nun Cumhuriyet’e, Hukuk Devleti’ne, Hukukun Üstünlüğü’ne bağlı, Demokrasi’nin ve İnsan Hakları’nın teminatı olan geleneği iki dönem boyunca Baro Başkanı olarak şahsıma ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma emanet edilmiştir. Bu çok kıymetli emanetin bayrağını taşıyabilme onurunu bizlere verdiğiniz için siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ederim. Hizmet bayrağını teslim aldığımız andan itibaren yol arkadaşlarımla birlikte bağlı olduğumuz geleneğin bir parçası ve bu şerefli emanetin muhafazasından en üst seviyede sorumlu olduğumuz bilinci ile hareket ettik. Bu süreç içerisinde bir yandan Baromuza ve mesleğimize hizmet etmek için çalışırken diğer yandan da bu güzel ülkede yaşayan ve adaletten umut bekleyen yurttaşlarımız için Hukuk Devleti’nin teminatı olduğumuz gerçekliğinden hareketle çaba sarf ettik.

“KATLANILMASI HALE GELEN…”

Bugün bu çok kıymetli emaneti devir etme günü. Sizlere son kez Kocaeli Barosu Başkanı olarak hitap ediyor olmanın heyecan ve onurunu yaşıyorum. Adil yargılanma hakkının yok sayıldığı, savunma makamının yargı süreci dışına çıkartılmaya çalışıldığı, avukatların müvekkilleri ile özdeşleştirildikleri ve sadece mesleklerini icra ettikleri için şiddete uğradığı, özgürlüklerini yitirdiği ve hatta öldürüldüğü; avukatlık mesleğinin artık katlanılması imkansız hale gelen ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmek yerine sistemli bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı böylesine bir dönemde sayısı 170 bini bulan meslektaşımız yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen ‘savunma hakkı’nın teminatı olma sorumluluğunu omuzlarında taşıyarak vatandaşlarımızın umudu olan ‘adaletin’ tecelli etmesi için mücadele veriyorlar.

“BÜYÜK BİR SAYGIYLA SELAMLIYORUM”

Hukuk’u salt devletin yaptırım gücü ile bezenen kurallar bütünü olmaktan öte, toplumsal barışın ve huzurun temeli, milletimizin çimentosu olarak kabul eden meslektaşlarımız, hukukun ruhuna sahip çıkarak; Avukatlık yasasında açıkça düzenlenen görev gerekleri, mesleğimizin kamusal niteliğinden aldıkları yetki ve insan olmanın duyarlılığı ile; Soma maden katliamından, Çorlu’da tren kazasında yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızın, Aladağlar’da yanarak ölen çocuklarımızın, toprağına sahip çıkamaya çalışan köylülerimizin, emeği sömürülen işçilerimizin, istismara uğrayan çocuklarımızın ve bir katliama dönüşen şiddet mağduru kadınlarımızın yanında ve ardından hak arayışlarına ses veriyorlar. Güzel yurdumuzun dört bir yanında hem mesleki hem de toplumsal görevlerini her ne pahasına olursa olsun büyük bir özveri ile ifa eden meslektaşlarımızı, tarihteki özgürlük ve demokrasi mücadeleleri içinde yer alan misyonlarına sadakatla ‘İyi ki Avukatım’ cümlesine hayat verdikleri için büyük bir saygıyla selamlıyorum.

“TEPKİMİZİ GÖSTERDİK”

Görev süremiz içerisinde kurullarımızda, merkezlerimizde ve komisyonlarımızda görev alsın almasın tüm meslektaşlarımız ile birlikte dayanışma, sevgi ve inançla Baromuzun kurumsal yapısını daha güçlü kılabilmek, meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek yanı sıra Demokratik Hukuk Devletinin varlığı ve geleceği için mücadele ettik. Hukuk Devleti’ni, Hukukun Üstünlüğü’nü, Bağımsız ve Tarafsız yargıyı savunduk. Yargıya yapılan müdahalelere ve hak ihlallerine kimden geldiğine ya da kime yöneldiğine bakmaksızın tepkimizi gösterdik, tüm haksızlıkların ve hukuksuzlukların karşısında yer aldık.

“MÜCADELE BAŞLATTIK”

Her zaman ve her koşulda; Hukuk Devletinin olmazsa olmaz koşulunun özgür ve özerk Barolara mensup bağımsız savunma olduğu; savunması kısıtlanmış, baskı altına alınmış ve görevini ifa edemez hale getirilmiş bir yargı sürecinin hukuka uygunluğundan ve bu haldeki yargının bağımsızlığından söz edilemeyeceği gerçekliğinden hareketle etkin çaba gösterdik. Avukatlık mesleğinin itibarını, bağımsızlığını ve saygınlığını zedelemeye yönelik tutum ve müdahalelere izin vermedik. Oluşan bu tür müdahalelerle ilgili yasal zeminde mücadele başlattık. Meslektaşlarımızın görevleri sebebiyle uğradıkları haksız saldırılarda meslektaşlarımızın yanında yer aldık.

“HER ZAMAN ARKAMDA OLAN VE GÜÇ VEREN…”

2018 yılında mesleğimize, Baromuza ve Ülkemize hizmet etmek amacıyla ‘Biz bir yola çıktık’ cümlesi ile başlayan süreçte bana inanan birlikte yol yürüdüğümüz yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, bize güvenen, önerileri ve eleştirileri ile yolumuza ışık tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Eğitim hayatım boyunca büyük fedakarlıklar göstererek, her türlü imkanlarını seferber eden çok kıymetli aileme, görev sürem içerisinde üzerime aldığım sorumluluğun kutsallığına ve önemine binaen çoğu zaman yanlarında olamadığım halde her zaman arkamda olan ve bana güç veren sevgili eşime ve evladıma, büromuzdaki çok değerli mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ederim.”