Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül: İdeal hukuk devleti için ne gerekiyorsa yapacağız

Kocaeli Barosu seçiminde başkan olarak seçilen Mehmet Gül ve yönetimi bugün Kocaeli Adliyesi’nde mazbatasını aldı. Göreve başlayan Gül ve yönetimi bugün önceki dönemde görev yapan isimlere plaket verdi. Törende konuşan Baro Başkanı Mehmet Gül, “Hedefimiz, hukukun üstünlüğü ve ideal hukuk devleti olacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız; sözümüzü sakınmayacağız” dedi.

Kocaeli Barosu seçiminde başkan

Özgun imzaKocaeli Barosu 37’nci Olağan Genel Kurulu’nun ardından seçimler 16 Ekim 2022 tarihinde Kocaeli Adliyesi’nde gerçekleşti. Mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir’in aday olmadığı seçimde Avukat Mehmet Gül ve Aysun Torun ile yönetim kurulu adayları yarıştı. 2 bin 504 avukatın oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde bin 836 oy kullanılırken, 224 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonucunda Avukat Mehmet Gül bin 67 oy, Avukat Aysun Torun ise 535 oy aldı. Kocaeli Barosu’nun yeni başkanı Mehmet Gül oldu. Yönetim kurulu adaylarında Mehmet Gül’ün listesini bağımsız yönetim kurulu adayı Ümit Kaya deldi.

Katilim

ÖNCEKİ DÖNEM GÖREV YAPAN İSİMLERE PLAKET VERİLDİ

Mehmet Gül ve yönetimi bugün Kocaeli Adliyesi’ne giderek Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça’dan mazbatasını aldı. Mazbata alımının ardından yeni yönetim tarafından geçmiş dönem görev yapan isimlere plaket verildi. TBB Delegesi Bahar Gültekin Candemir, bir önceki dönem yönetim kurulu üyeleri; Muhsin Emrah Toker, Arzu Türkkal Enç, Birol Özyürek, Mustafa Berk Uluç, Kamuran Yıldırım, Özden Sönmez Dobur, Fatih Üstünay, Selda İlgöz Koçyiğit, disiplin kurulu; Nalan Örengül, Eftal Kara, Sedat Çoruh, Fedayi Okumuş, Hakan Çelikkeser, denetleme kurulu; Hürrem Güner, Raif Kandemir, Halil İbrahim Demiral, TBB Delegeleri; Gülhanım Kara, Başar Değer, Volkan Koçak, ilçe temsilcileri; Doğan Akbaş, Burak Şahin, Songül Erdem Özbek, Selin Özkaya plaketlerini yeni yönetimden aldı. Öte yandan bir önceki yönetimde bulunan Baro Başkanı Mehmet Gül ve yönetim kurulu üyesi Nuriye Yılmaz da plaket alanlar arasındaydı.

“BU ONURU YAŞATTIĞINIZ İÇİN ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Bahar Gultekin Candemir 1Önceki dönem Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Her şeyden önce şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına bugüne kadar bize taşıma onurunu yaşattığınız için şükranlarımı sunuyorum. Bugün teslim ederken kurucu başkanımız olmak üzere bir kısmı burada bulunan baro başkanlarımın geleneğini çok kıymetli başkanıma teslim etmekten gurur duyduğumu söylemek istiyorum” dedi. Candemir, baronun mührünü yeni başkan Gül’e teslim etti

“SORUNLARIMIZIN TARTIŞILDIĞI GENEL KURUL OLDU”

Kocaeli Barosu yeni başkanı Mehmet gül yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu; “Çok güzel bir genel kurul geçirdiğimize inanıyorum. Meslektaşlarımız olarak, baro olarak aydınlandığımıza inanıyorum. Seçim endeksli değil tüm sorunlarımızın bir şekilde konuşulduğu, sorunlarımızın tartışıldığı bir genel kurul oldu. Tüm Kocaeli Barosu ailesine teşekkür ediyorum. Özellikle, bir kısmında 4 yıldır bir kısmıyla da son 12 aydır birlikte çalıştığım yönetim kurulu arkadaşlarımı teşekkür ediyorum. Birlikte çok güzel zamanlar geçirdik. Bazen üzüldük ama genel olarak eğlendik. İyi bir dönem geçirdik. Sadece sahada bir araya gelmek değil saha dışında da bir araya gelmek, birlikte vakit geçirmek gerekir başarılı bir yönetim için. Biz bu yönetimimizde aynen o şekilde yaptık. Birbirimizin hatalarını, eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Mehmet Gul 3“SÖZÜMÜZÜ SAKINMAYAĞIZ”

Başkanıma ayrıca teşekkür ediyorum. Birlikte çalıştığım tüm başkanlarımdan birçok şey öğrendim ama sizinle geçirdiğim dönemde kendim de ayrı olgunlaştığım için çok şey öğrendim. Bu dönemin stajı gibi oldu sizinle geçirdiğim dönemler. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz, hukukun üstünlüğü ve ideal hukuk devleti olacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız; sözümüzü sakınmayacağız. Enerjimizi de bunun için harcayacağız. Kocaeli Barosu müsterih olsun.”

KOCAELİ BAROSU YENİ YÖNETİMİ:

Caner Karakadılar
Tamer Ejderoğlu
Ümit Kaya
Fırat Kırımcı
Nuriye Yılmaz
Dilek İlhan Dalkıran
Erhan Türkan
İbrahim Akbaş
Çiğdem Koç
Emir Karakol
Türkiye Barolar Birliği Delegeleri:
Bahar Gültekin Candemir, Gülhanım Kara, Nalan Örengül
Disiplin Kurulu:
Sedat Çoruh, Ümit Yılmaz, Hüseyin Toksöz, Eftal Kara, Necla Acar
Denetleme Kurulu:
Hürrem Güner, Halil Demiral, Yavuz Cantimur

Kocaeli Barosu