Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu’ndan ABD’ye yanıt

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını “Soykırım olarak nitelendirdi. Bu açıklamanın ardından birçok kesimden bu açıklamaya tepki geldi. Kocaeli Barosu da bu yanlış ifadeler için sessiz kalmadı.

ABD Başkanı Joe Biden,

Kocaeli Barosu‘ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ABD Başkanı Joe Biden talihsiz bir açıklama ile 1915 olaylarını SOYKIRIM olarak nitelendirmiştir. Bu nitelendirme kabul edilemez olduğu kadar tarihi gerçeklerden de uzaktır. Ülkemize karşı siyasi bir tavır edasında, ülkemizi uluslararası arenada kendince zor durumda bırakmak adına yapılan açıklamayı ve soykırım nitelendirmesini kınıyoruz. Tarihi gerçekler, arşivler ve somut deliller ülkemizde hiçbir zaman için soykırım yapılmadığını ortaya koymaktadır.

“KINIYORUZ”

Siyasi hesaplar uğruna tarihin çarpıtılmasının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Hukukta soykırım tanımı ile de uyuşmayan durumun, soykırım olarak gündemde tutulmaya çalışmasının arkasında başka saiklerin olduğu aşikardır. Ulusal egemenliğimizin 101. Yılını kutladığımız bu günlerde, egemenlik alanlarımıza müdahale amacı taşıyan, hamaset yapmaktan öteye gitmeyen, terör odaklarını muhafaza eden ve cesaretlendiren ABD yönetimi ve Başkanının açıklamaları kabul edilebilir değildir. Uluslar arası hukukta ve ülkemiz kamuoyunda hiçbir geçerliliği olmayan bu açıklamaları kınıyoruz.”