Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu’nun internet sitesi engellilere uygun hale getirildi

Kocaeli Barosu’nun internet sitesi, engellilerin adalete erişimini kolaylaştırmak için daha erişilebilir hale getirildi.

Kocaeli Barosu’nun internet sitesi,

Kocaeli Barosu’nun internet sitesi engellilerin adalete erişimini kolaylaştırmak için daha erişilebilir hale getirildi. Kocaeli Barosu tarafından adli yardım şartlarını taşıyan tüm vatandaşlara olduğu gibi engelli bireylere de adli yardım hizmeti adıyla ücretsiz olarak avukatlık hizmet sağlanmaktadır. Ancak engelli bireyler, engelsiz vatandaşlara göre adalete erişim konusunda daha çok zorluk çekmektedir. Kurulduğu günden bu yana Kocaeli Barosu Engelli Hakları Merkezi üyeleri tarafından her engelli grubu ile iletişimde olup engelli dernekleri, rehabilitasyon merkezleri ve engelli spor kulüpleri ile birlikte çalışmalar yapmakta, engellilerin adalete erişimine katkı sağlamaktadır.

TERCÜME VİDEOSU HAZIRLANDI

Son olarak Kocaeli Barosu Engelli Hakları Merkezi tarafından işitme ve görme engelli bireyler ile okuma ve öğrenme güçlüğü çeken bireylere adli yardım hizmetinin ne olduğu, nasıl başvurulabileceği ve yararlanma şartlarının neler olduğunu anlatan bir işaret dili tercüme videosu hazırlanmıştır. Çekilen videoda süreç ve işleyiş işaret dili ile anlatılırken Kocaeli Barosu Engelli Hakları Merkez Başkanı Av. Tuba Özbay tarafından sesli betimleme yapılmış olup işaret diliyle tercümesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işaret dili tercümanlarından Betül Avcı tarafından yapılmıştır. Kocaeli Barosu internet sitesinin (https://www.kocaelibarosu.org.tr/) ana sayfasında sağ altta bulunan engelli erişimi butonuna tıklayarak adli yardım süreci, koşulları ve işleyişi konularında işaret dili tercümesi yapılan videoya erişim sağlamak mümkündür.

kocaeli barosu