Kocaeli Barosu 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı 10-11 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Adliyesi’nde düzenlenecek Genel Kurul’da mevcut Baro Başkanı Av. Caner Karakadılar aday olmazken; Serdar Solak, Başar Değer, Gülhanım Kara ve Mehmet Emre Kalaycı yeni dönemdeki Kocaeli Barosu Başkanı olmak için yarışacak.
YENİ DÖNEMİN BÜTÇESİ BELİRLENECEK
Kocaeli Barosu’nun Genel Kurulu, 10 Ekim 2026 Cumartesi günü (Bugün) Kocaeli Ticaret Odası’nda başlayacak. Saat 09.00-17.00 arasındaki programda çalışma ve mali raporlar görüşülerek mevcut yönetimin ibrası oylanacak. Önümüzdeki 2 yıl boyunca görev almak isteyen başkan adayları da açıklamalarda bulunacak ve yeni dönemin bütçesi ele alınacak. Öte yandan; başkanlık ve kurul adaylıklarının da kabul edilmesi bekleniyor.
YENİ YÖNETİM PAZAR GÜNÜ BELLİ OLACAK
Baroya kayıtlı avukatlar, 11 Ekim 2026 Pazar günü Kocaeli Adliyesi’nde saat 09.00-17.00 arasında sandık başına gidecek. 3 bin 300 avukatın oy kullanma hakkının bulunduğu 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda baro başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri seçilecek. Kocaeli Barosu’ndaki yeni yönetimin 2028 yılına kadar görev yapması bekleniyor.
Kocaeli Barosu’nun seçiminde 10 asil ve 10 yedek yönetim kurulu, 5 asil-3 yedek disiplin kurulu, 3 asil-3 yedek denetleme kurulunun yanı sıra 3 asil ve 3 yedek Türkiye Barolar Birliği delegelerinin seçimi yapılacak.
