Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli basınının onur günü 16 Ocak!

Atatürk’ün Cumhuriyet öncesi 16 Ocak 1923 tarihinde ilimizde düzenlediği ilk ve tek basın toplantısı Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından Basın Onur Günü olarak kutlanıyor. Atatürk, bu toplantıda İstanbul’un ünlü isimleriyle bir araya gelerek Türkiye’nin yönetim yeklinin cumhuriyet olacağı yönünde ilk bilgileri vermiş, Türkiye’nin geleceğinin rotasını çizmişti.

Atatürk’ün Cumhuriyet öncesi 16

16 Ocak Basın Onur Günü kapsamında bugün KOGACE üyeleri ilk olarak saat 09.00’da İzmit Tren Garı’nda buluşarak, saat 09.30’da Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Heykeli’ne çelenk sunacak. Saat 10.00’da Av Köşkü’nde (Kasr-ı Humayun) tören düzenlenecek.

STM’DE PANEL VAR

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Basın Onur Günü’ konu başlıklı panel de saat 14.30’da Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenecek.

KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Posteki’nin açılış konuşmasıyla başlayacak panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Aysel Çetinkaya üstlenecek. Panele KOÜ İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Emel Baştürk, Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bünyamin Ayhan konuşmacı olarak katılacak.

BALO YEMEĞİ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin 16 Ocak Basın Onur Günü etkinliği, akşam balo yemeğiyle son bulacak.

Cemiyet üyeleri saat 19.00’da Kocaeli Kongre Merkezi C Salonunda birlikte yemek yiyecek. Şehitler nedeniyle gecede eğlence programına yer verilmeyeceği belirtildi. Geleneksel hediye çekilişinin ise, daha sonra düzenleneceği, açıklandı.