Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Başiskele çöp dağları drone ile görüntülendi!

Başiskele’de sorunlar bitmek bilmiyor. Başiskele Belediyesi’nin ilgilenmediği Başiskele Sanayi Sitesi’nin çöpleri toplanmıyor.

Başiskele’de sorunlar bitmek bilmiyor.

Kocaeli’nin geride kalmış ilçelerinden biri olan Başiskele’de büyük bir çevre sorunu yaşanıyor. Başiskele Sanayi Sitesi’nin çöpleri aylardır toplanmıyor. Site yönetimi topu belediyeye, yüksek ruhsat bedeli aldığı iddia edilen belediye ise site yönetimine atıyor. 7 yıldızı dökülen Başiskele’de sanayi sitesi esnafları konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

2-3 YILDIR ŞİKAYET SONRASI TOPLANIYOR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Başiskele Sanayi Sitesi’nin çöpleri 2-3 yıldır sadece yoğun şikayet ettiğimizde toplanıyor. Aylardır hiç toplanmaması nedeniyle sanayi sinek, haşere, çöplük ve mikrop yuvasına dönüştü. Bütün dünya Covid-19 ile mücadele verirken, Kocaeli gibi gelişmiş bir kentte 2020 yılında yaşadığımız bu çağ dışı soruna esnaflar ve insanlık adına inanamıyoruz.

BELEDİYE:SORUMLULUK ALANIMIZ DEĞİL

Şikayetlerimizi her gün Başiskele Sanayi Kooperatif Yönetimi ve çalışanlarına iletiyoruz. Son 40 senelik ömrünü kooperatif sayesinde idame eden kooperatif başkanı Mehmet Malkoç ise her ay aidat toplamasına rağmen suçu Başiskele Belediyesi’ne atıyor. Başiskele Belediyesi ise ‘Orası bizim sorumluluk alanımız değil’ diyor. Başiskele Belediyesi’nin verdiği bu yanıtı da kesinlikle esnaflar olarak kabul etmiyoruz. Bizlere geçen sene gelerek emsal belediyelerin aldığının 3-4 katına çalışma ruhsatı aldırdılar ve bu sayede sorumluluğun kendilerine geçeceği ve artık çöple ilgili toplama sorunu ve dolayısı ile hijyen ve mikrop sorunu yaşamayacağımızı söylediler.

NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

Fakat maalesef hiçbir şey değişmedi. Başiskele Sanayi Sitesi esnafları olarak ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Lütfen sanayi sitemizi ziyaret ederek mağduriyetimizi gözleriniz ile görünüz. İnanın ki bir daha buraya gelmek istemeyeceksiniz. Mağduriyetimizi gidermek ve sağlıklı koşullara ulaşmak adına sesimizi duyurabileceğimiz en yüksek makamlara kadar yılmadan mücadele edeceğimizi bildirir. Konu hakkında desteğinizi arz eder, sağlıklı günler dileriz.”