Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 100 bin gıda kolisi alacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi corona virüsünde ikinci dalgaya hazırlanıyor. Belediye 100 bin adet gıda kolisi alacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi corona

Ugur ENC minCorona virüsü pandemisi ile birlikte Vefa Destek grupları dolayısıyla belediyelerin yükü bir hayli arttı. Karantinadaki vatandaşlara gıda yardımı yapan belediyeler artan vaka sayıları sonrasında ikinci dalga için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 100 bin gıda kolisi satın almak için ihaleye çıkacağını duyurdu.

KOLİLERDE NELER OLACAK?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gıda kolisi satın alım ihalesi 6 Ekim’de saat 14.30’da belediye hizmet binasında yapılacak. Söz konusu ihale ile satın alınacak gıda kolilerinde 1 kg Osmancık pirinç, 1 kg mercimek, 1 kg nohut, 1 kg bulgur, 4 adet 500 gr makarna, 4 lt Ayçiçek yağı, 2 kg un, 2 kg şeker, 750 gr tuz, 500 gr çay, 800 gr zeytin, 400 gr kakaolu fındık kreması, 2 paket hazır çorba bulunacak.

SADECE 65 YAŞ VE ÜZERİNE DEĞİL

Hatırlanacağı üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden nisan ayında bir duyuru yapılmış ve bir ay içerisinde 105 bin gıda kolisi dağıtıldığı açıklanmıştı. Yardımların tüm ihtiyaç sahiplerine yapıldığını belirten Gündoğdu, “Sadece 65 yaş üstü insanlarımızı kapsamıyor bu yardım. Sayın Başkanımız Tahir Büyükakın’ın ‘Aç açıkta kimse kalmayacak’ talimatı oldu. İhtiyaç sahibi olmasa da dara düşmüş, geliri azalmış, bazı esnafların faaliyetleri sona erdirildi. Esnaf odaları ile görüşüyoruz. Onların da nasıl yardımına koşabiliriz diye planlama yapıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

ESNAFA GIDA KOLİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi corona virüsü pandemisi yardım çalışmaları kapsamında pek çok esnafa da gıda kolisi göndermişti.