Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 11 kişiyi sözleşmesiz çalıştırmış!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 11 kişinin işe giriş tarihlerinden itibaren herhangi bir sözleşme, protokol, ihale vb. olmadan ve belediye bütçesinden herhangi bir gider yapılmadan Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalıştırıldığını Sayıştay tarafından tespit edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 11

Özgun imzaSayıştay, 2021 yılı denetim raporunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinde çalışan 11 kişinin işe giriş tarihlerinden itibaren herhangi bir sözleşme, protokol, ihale vb. olmadan ve belediye bütçesinden herhangi bir gider yapılmadan Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalıştırıldığını tespit etti.

24 YILDIR DANIŞMAN

Sayıştay, denetimde, “Yapılan incelemelerde, 2021 yılı toplam maliyeti yaklaşık 2.338.164,49 TL olan 11 Belediye Şirket personelinin işe girişlerinin belediye şirketi olmasına rağmen giriş tarihinden bugüne kadar Belediyenin çeşitli birimlerinde görevlendirildiği, bu kişiler için Büyükşehir Belediyesince doğrudan hizmet alımı ve sözleşme yapılmadığı gibi sosyal hakları dahil tüm masraflarının Şirket hesaplarından karşılandığı tespit edilmiştir. Söz konusu kişilerden 1 tanesinin yaklaşık 24 yıldır, danışman olarak görevlendirilenlerin (4 adet) 3 ile 13 yıl diğerlerinin ise ortalama 15 yıldır görevlendirmelerinin devam ettirildiği dolayısıyla geçici görevlendirmelerin fiilen sürekli hale getirildiği görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

GELİR KAYBINA UĞRUYOR

Öneride bulunan Sayıştay, “Netice itibariyle Büyükşehir Belediyesi söz konusu personeli kendi bünyesinde çalıştırmak istiyorsa, 696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’ya eklenen Ek Madde 20 uyarınca doğrudan hizmet alma suretiyle bu işlemi gerçekleştirebilecektir. Aksi bir uygulama, mevzuatta açıkça izin verilmeyen bir işlemin gerçekleştirilmesine sebebiyet verdiği gibi Belediye giderlerinin mevzuata aykırı bir şekilde azalmasına ilgili Şirketin ise gelir kaybına uğramasına sebebiyet vermektedir” dedi.