Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç kiralama ihalesini kazanan Eftal Turizm, Tuncay Seyahat’in oğluna ait çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 555 araçlık kiralama ihalesini 125 milyon liraya Tuncay Seyahat kazanmıştı. Firma belli araçları sağlayamayınca ihale iptal edildi. Şartname değiştirildi, kiralama süresi ve araç miktarı düşürüldü. Yeniden yapılan ihaleyi kazanan Eftal Turizm’in Tuncay Seyahat’in oğlu Emirhan Tuncay’a ait olduğu ortaya çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 555

ugur Büyükşehir Belediyesi 13 Haziran 2022 tarihinde 580 adet sürücüsüz muhtelif araç kiralama ihalesine çıkmıştı. Söz konusu ihalede 555 araç için teklif veren  ihaleyi 125 milyon 193 bin 595 TL’ye kazanmıştı. İhalenin 25 adet ‘sürücüsüz hasta nakil ambulansı’ kısmını ise 17 milyon 14 bin 25 TL teklif ile Alarm Sağlık Hizmetleri Şirketi almıştı. 580 araçlık kiralama işi için belediyenin kasasından toplam 142 milyon 207 bin TL çıkacaktı. İhale süresi ise 1 Ekim 2022-30 Eylül 2024 tarihlerini kapsıyordu.

VEDAT TUNCAY’DAN AÇIKLAMA

İhaleden kısa bir süre sonra  firması araçları büyükşehir belediyesine teslim etti ancak şartnamede yer alan kimi araçlar teslim edilmedi. Bu sebeple  Büyükşehir Belediyesi 125 milyonluk ihaleyi iptal etti. Belediye söz konusu ihaleyi iptal ettikten sonra  firmasının sahibi Vedat Tuncay En Kocaeli Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bu ihale kapsamında 385 adet yeni aracı gününde teslim ettik. Hepsi belediyede, hepsi çalışıyor. Bunların dışında istenen araçlar var. CC özelliğine bakıyorsunuz Ford marka araçlar. Ancak o özellikteki araçlarda sıkıntı var. Biz bu araçları tedarik etmek zorundayız. Ama fabrika üretemiyor. Bakın, 5 ay önce siparişimizi yapmışız. Ama Ford fabrikası çip krizinden dolayı araba tedarikini sağlayamıyor” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç kiralama ihalesi! Tuncay Seyahat’ten açıklama

ŞARTNAMEDEN DERT YANMIŞTI

Mağdur edildiklerini ifade eden Vedat Tuncay söz konusu ihale şartnamesinde sıkıntı olduğunu belirterek, “Sıkıntı teknik şartnamede, fabrikaların üretim yapmadığı araçların şartnameye yazılmasında. Bu konuda esnek davranılmalıydı. Türkiye’deki pek çok belediye böyle yapıyor” dedi. Vedat Tuncay’ın şartname ile ilgili açıklamaları tazeliğini korurken  Büyükşehir Belediyesi yeni bir ihale ilanı yayınladı. 2023 yılında kullanılmak üzere yeniden araç kiralama ihalesine çıkacak olan belediye şartnamede önemli değişiklikler yaptı. Araç sayısını 555’ten 547’ye düşüren büyükşehir belediyesi, kiralama süresini de 1 yıla indirdi. Şartnamede yer alan araç modelleri ve azami kilometre kapasiteleri de yüklenici firmaların lehinde değiştirildi.

KİLOMETRE VE MODEL YILLARI

Yeni ihale teknik şartnamesinde 35 adet sedan araç sayısının 41’e çıkarıldığı, 3 adet SUV 4X4 araç için 75 bin kilometre sınırı bulunurken bu sınırın 100 bin kilometre olarak değiştirildiği, 43 adet hatchback otomobilin tamamen liste dışı bırakıldığı, 3 adet 16+1 kişilik minibüsün eklendiği görüldü. 11 adet 27+1 kişilik otobüs için önceki şartnamede asgari 2017 model veya üzerinde bir üretim yılına sahip olma şartı aranırken yeni şartnamede üretim yılı geri çekildi ve 2013 model yılı alt sınır olarak belirlendi. Söz konusu ihale daha önce 5 ayrı kısımda gerçekleştirilmişti. Yeni ihalede kısım sayısı 13’e çıkarıldı. Bu durum  Büyükşehir Belediyesi yararına bir durum olarak yorumlandı. Kısım sayısı arttıkça işin yükü azalıyor, böylelikle  gibi dev filo sahibi firmaların yanında küçük ve orta kısımlı firmalarda kimi kısımlar için teklif sunarak fiyat kırabiliyor.

Eftal Turizm ortaklikŞARTNAME NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

Söz konusu yapılan değişikler  yetkilisinin yaptığı açıklamayı bir nevi doğrulamış oldu. Hem kilometre sınırları hem de araç yıllarının değişimi dikkat çekti. Yeni ihale 30 Kasım 2022’de gerçekleştirildi. İhaleye Tuncay Seyahat katılmadı. Söz konusu ihale için 5 ay önceden araç sipariş ettiklerini açıklayan Vedat Tuncay’ın yeni ihaleye neden katılmadığı uzun süre merak konusu oldu. Vedat Tuncay’a ait Tuncay Seyahat’in katılmadığı araç kiralama ihalesini Vedat Tuncay’ın oğlu Emirhan Tuncay’a ait olan Eftal Turzim’in kazandığı ortaya çıktı. Babasının araçları teslim edemediği için iptal edilen ve şartları değiştirilen ihaleyi oğlunun yeni şartlarla kazanması şaşkınlık yarattı. Eftal Turizm’in ihalesini kazandığı kısımlarda teklif veren tek firma olması dikkat çekti.

Eftal Turizm VEdat Tuncay2006 KURULDU, TUNCAY’LAR 2011’DE ORTAK OLDU

Ticaret Sicil Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre Eftal Turizm ve Seyahat İnşaat firması 13 Temmuz 2006 yılında Ferdi Özcan ve Numan Öner  tarafından kuruldu. 8 Aralık 2011 yılında şirketin adı Eftal Turizm ve Seyahat İnşaat Tarım Tekstil Ticaret Limited Şirketi olarak değiştirildi. Bu yıl Vedat Tuncay’ın oğlu Emirhan Tuncay ve Cihat Tuncay şirkete ortak oldu. Emirhan Tuncay’ın ortaklığında babasının vekaleti bulunuyordu. Firma 2020 yılında tamamen Tuncay ailesine geçti. Bütün hisseler Emirhan Tuncay ve Cihat Tuncay’ın oldu.