Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev eşyası yardımına 19 milyon lira ayırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin muhtelif ev eşyası alım ihalesini meclis gündemine taşıyan CHP’li Tahsin Tarhan söz konusu ihale ile satın alınacak 19 milyon lira değerindeki eşyaların yardım amaçlı olduğu cevabını aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin muhtelif

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin muhtelif ev eşyası alım ihalesini meclis gündemine taşıyan CHP’li Tahsin Tarhan söz konusu ihale ile satın alınacak eşyaların yardım amaçlı olduğu cevabını aldı. Tarhan soru önergesinde şu ifadelere yer vermişti: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 21 Ekim 2022 tarihinde ekap web sayfasında yayınladığı 2022/1067615 kayıt no’lu ihaleyle açık usulle muhtelif ev eşyası alımı ilanına çıkmıştır. 23 Kasım 2022 tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhale Toplantı Salonunda açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihale ile 500 adet Buzdolabı, 500 adet çamaşır makinesi, 350 adet set üstü ocak ve 1000 adet çek yat alımı yapacaktır.

NEDEN ALINDIĞINI SORDU

Anılan ev eşyasının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli İl sınırları dâhilinde ikamet etmekte olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağı da ihale ilanında duyurulmuştur. İhale şartnamesinde yüklenicinin ürünlerin tamamım 02.01.2023 tarihinden başlayarak en geç 20 takvim günü içerisinde Kocaeli’nde bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı deposuna teslim edeceği de belirtilmiştir. Bu kapsamda;

1-Koeaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu ihale kapsamında alınacak muhtelif ev eşyası için ayrılan tahmini bütçe nedir?

2-İhale kapsamında alınacak muhtelif ev eşyasının dağıtımı hangi kriterlere göre sağlanacaktır?

3-İhalede belirtilen muhtelif ev eşyasının adetleri neye göre belirlenmiştir?

4-Halihazırda dağıtım yapılacak vatandaşlar belli midir?”

BAKANLIĞIN CEVABI ŞÖYLE:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan alman bilgide; Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere muhtelif ev eşyası için 19.000.000 TL bütçe ayırdığı, İhale kapsamında alınacak muhtelif ev eşyalarının Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliğine (Sayıştay Başkanlığınca görüş verilen) göre yardımı uygun görülen kişilere verileceği, ev eşyalarının adedinin önceki yıllarda yapılan sosyal yardım verileri dikkate alınarak belirlendiği, Dağıtım yapılacak vatandaşların belli olmadığı, yardımın 2023 yılı içerisinde başvuru yapan ve anılan Yönetmeliğe göre uygun görülen vatandaşlara yapılacağı belirtilmiştir.