Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu’na makam aracı vermiş!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski başkanı İbrahim Karaosmanoğlu görevi bıraktıktan sonra şov yaparak Yuvacık’taki evine belediye otobüsü ile gitmişti. Ancak Karaosmanoğlu’nun bu şovunun kısa sürdüğü, bir iki ay sonra kendisine belediyeden araç tahsis edildiği ortaya çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi eski başkanı İbrahim Karaosmanoğlu görevi bıraktıktan sonra şov yaparak Yuvacık’taki evine belediye otobüsü ile gitmişti. Ancak Karaosmanoğlu’nun bu şovunun kısa sürdüğü, bir iki ay sonra kendisine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından makam aracı tahsis edildiği ortaya çıktı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün araç tahsisi için belediyeye yazı yazdığı, belediyenin de İZAYDAŞ üzerinden bir araç kiralaması yaparak Karaosmanoğlu’na tahsis ettiği Sayıştay raporlarında yer aldı.

DENETÇİLER FARK ETTİ

İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma Değerlendirme A.Ş.’nin (İZAYDAŞ) böyle bir tahsis yapamayacağını belirten Sayıştay denetçileri söz konusu olayı raporlarına şu ifadelerle taşıdı: “Mevzuat hükmüne göre hizmet alımı suretiyle taşıt edinilmesindeki temel amaç taşıt giderlerinin asgari seviyeye indirilmesi ve kaynaklarda savurganlığın önüne geçilmek istenmesidir. Yapılan incelemede Şirket tarafından kiralanan aracın, eski Büyükşehir Belediye Başkanına tahsis edildiği görülmüştür. Şirket tarafından gönderilen cevapta: Kocaeli Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün 26.07.2019 tarih ve 29057438-50057-61154/104 sayılı yazısına istinaden tahsis işleminin yapıldığı ifade edilmiştir.

ŞİRKETİ İLGİLENDİRMİYOR

Ancak söz konusu yazının incelemesinde; Kocaeli Valiliğince Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yazı yazıldığı, şirketin araç tahsis etmesini gerektirecek bir hususun bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu itibarla, Şirket tarafından yapılan araç kiralama ihalelerinde, 2006/10193 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Esas ve Usuller’in 5’inci maddesi gereklerine göre hareket edilmesi ve 6102 sayılı Kanun’un 18’inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca basiretli iş adamı gibi davranılmak suretiyle Şirket faaliyetleri dışında kalan kişi, kurum ve kuruluşlara araç tahsisinin yapılmasının engellenmesi gerekmektedir.”