Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri mucizeleri gerçekleştiriyor

Deprem bölgesinde canla başla kurtarma çalışlarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 92 ve 98’nci saatlerde iki canı kurtarmayı daha başardı.

Deprem bölgesinde canla başla

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından görevlendirilen  Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kurtarma çalışmalarına canla başla devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve A Takımı ekipleri, iki vatandaşımız sağ salim kurtardı.

“HÜSEYİN, BİZİ ZİYARETE GELECEKSİN KOCAELİ’YE”

Hatay Defne’de yıkılan binanın enkazdan ses geldiğini duyan itfaiye ekipleri, isminin Hüseyin olduğu öğrenilen vatandaşa ulaştı. 98 saat enkaz altında kalan vatandaş, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarılarak, sağlık ekiplerine teslim edildi. Depremzede sedye ile taşındığı sırada itfaiye erinin, “Hüseyin, bizi ziyarete geleceksin Kocaeli’ye” sözleri ise yürekleri ısıttı.

“SANA ÇIKARACAĞIZ DEMİŞTİK”

Hatay’da görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun çaba harcıyor. Gece gündüz soğuk demeden çalışmalarını sürdüren ekipler, enkaz altından gelecek ufak bir ses için var gücüyle çalışıyor. Sık sık “Sesimi duyan var mı?” çığlıklarının duyulduğu bölgede 92’inci saatte bir vatandaşa ulaşıldı. İsminin Züleyha olduğu öğrenilen 42 yaşındaki kadın, hayata yeniden ‘merhaba’ dedi. Züleyha’nın enkazdan çıkarıldığını gören akrabası gözyaşlarına hakim olamazken, ekipler “Sana çıkaracağız demiştik” dedi. Enkaz altından çıkarılan kadın, mutlu dolu bakışlarla hastaneye yetiştirildi.