Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım hatları, servis araç plakaları, taksi plakalarını süresiz vermiş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen çok sayıda ruhsat ve plakalar Sayıştay raporuna takılırken Büyükşehir yasal düzenlemeler olması gerektiğini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

Özgun imzaKocaeli Büyükşehir Belediyesi Sayıştay 2021 yılı denetim raporuna takıldı. Sayıştay, toplamda 1913 adet özel halk otobüsü ve minibüs ruhsatlarının, çeşitli UKOME kararları ile 6 bin 45 adet servis araç plakasının, İl/ilçe Trafik Komisyonu kararları ile 946 adet ve yine çeşitli tarihlerde UKOME kararlarıyla 174 adet olmak üzere toplam bin 120 ticari taksi plakasının hak sahiplerine süresiz olarak verildiğini tespit etti.

BÜYÜKŞEHİR İTİRAZ ETMEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu bulgulara itiraz etmedi. Büyükşehir yetkilileri, kazanılmış haklar açısından yaşanabilecek sorunlar, toplu taşıma esnafının mağduriyeti ve toplu taşımada aksamalara yol açılabileceği endişeleriyle çözümün yapılacak yasal düzenlemeler yoluyla olması gerektiğini belirtti. Sayıştay ise “belediyenin görevine giren bir hizmetin süresiz olarak üçüncü kişilere bir hak olarak verilmesi mümkün görülmemektedir. İdarenin süresi belli olmayan bu hakları kamu yararı ve kanunilik ilkeleri gereği iptal etmesi gerekmektedir. Ancak iptal süreci Anayasa Mahkemesi kararında da belirtildiği üzere hak sahiplerine mağduriyet yaratmayacak, öngörülebilir bir süre tanınarak başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.