Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden kiralık tuvalet!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Plajyolu’nda yer alan 35 metrekarelik tuvaletini aylık 350 lira muhammen bedelle kiralamak için ihaleye çıkıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit

Uğur ENÇ min 4Kocaeli genelinde kiralık tuvaletler bir dönem büyük olay olmuştu. İzmit Şehirlerarası Otobüs Otogarı’ndaki tuvaletler ile Fevziye Camii tuvaletleri için yüz binlerce liralık suni teklifler verilmişti. 900 bin lira dahi sonuçlanan ihaleler mevcuttu. Ancak bu ve benzeri uçuk teklif verilen ihalelerin hiçbiri geçerli olmadı.

İZMİT ÜCRETSİZ YAPMIŞTI

İzmit Belediyesi tuvalet kiraları ile ilgili geçtiğimiz yıllarda önemli adımlar attı. Cumhuriyet Partkı’ndaki tuvaletler ücretsiz hale getirildi. İzmit Belediyesi’nin çoğunlukta olduğu Belsa Plaza’da da ücretli tuvaletler kaldırıldı. İzmit Belediyesi tuvaletleri kiralayarak elde edeceği gelirden vazgeçti. Bütün bunlar AKP döneminde oldu.

KİRALAMALAR 3 YIL ÜZERİNDEN

Ancak kent genelinde hem İzmit Belediyesi’nin hem de diğer belediyelerin pek çok ücretli tuvaleti bulunuyor. Belediyeler dönem dönem bu tuvaletler için kiralama ihalesine çıkıyor. Genel olarak 3 yıl üzerinden kiralanan tuvaletlerin kira ücretleri peşin olarak alınıyor ve belediyelerin hizmet dönemleri için yatırım bütçelerine katı sunuluyor.

35.28 METREKARE KULLANIM ALANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de uhdesinde yer alan bir tuvalet için kiralama ihalesine çıkacağını duyurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan kiralama ihalesine göre, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Mithat Paşa Caddesi Gazi Sokak’ta bulunan 35,28 metrekarelik kullanım alanlı tuvalet ihale ile kiralanacak.

İHALE 5 AĞUSTOS’TA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu tuvalet için aylık 350 TL muhammen kira bedeli belirledi. Açık ihale usulü ile kiralanacak olan tuvalete teklifler bu fiyat üzerinden verilecek. En yüksek teklifi veren kimse ihaleyi kazanacak. İhale ile tuvalet 3 yıllığına kiralanacak. Bu ihale 5 Ağustos günü, Büyükşehir Belediye binasında yapılacak. © Uğur ENÇ