Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir davayı kaybetti ama yine aynı maddeyi getiriyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen madde tekrar gündeme gelecek. Konu hakkında gazetemize konuşan Büyükşehir CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Şimdi yine getiriyorlar. Yine mahkemeye vereceğiz yine iptal olacak. Şerhimizi koyduk” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak

Nazim Ozgun Erbulan 1Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı 12 Ocak 2022 tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Önceki mecliste alınan meclis kararını CHP grubu mera alanının amacı dışında kullanıldığını belirterek mahkemeye taşımıştı. Mahkeme, planları iptal ederken Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan meclise aynı maddeyi tekrar getirmesi dikkatleri çekti.

Orhan tanis“YİNE AYNI PLANI GETİRİYORLAR”

Konu hakkında Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Orhan Tanış, “İçinde mera alanlarının da olduğu planlama bölgesi vardı. Biz mera alanları vasfı nedeniyle ‘amacı dışında kullanılamaz’ diyerek mahkemeye vermiştik. Mahkeme planları iptal ediyor. Yeniden aynı planı getiriyorlar.” dedi.

“YİNE MAHKEMEYE VERECEĞİZ YİNE İPTAL OLACAK”

“Konut dışında mera alanlarını sanayi yapamazsın dedik” ifadelerini kullanan Tanış, “Bilirkişi de aynı görüşle rapor hazırlamış mahkeme de planı iptal etmiş. Şimdi aynı planı getiriyorlar. Mera alanından geçen araziler küçük sanayi alanında. Şimdi yine getiriyorlar. Yine mahkemeye vereceğiz yine iptal olacak. Şerhimizi koyduk” dedi.

“İŞLERİNİZ BİRAZ DOĞRU YAPARLARSA…”

Daha önce mecliste gündeme gelen konuyu hatırlatan Tanış, “Geçenlerde başkana demiştim ‘2019’dan beri kaç tane mahkeme kararı lehine/aleyhine sonuçlandı?’ diye. Önerge verecektim başkan ‘önergeye gerek yok versinler’ dedi ama vermediler. İptal edilen kararımız çok. Boşu boşuna hem meclisi yoruyor, hem personeli hem de masraf. İşlerini biraz doğru yaparlarsa bunlarla karşılaşmazlar. Kanun ve yönetmeliklere bağlı kalmaları lazım” ifadelerini kullandı.

İŞTE O MADDE

“İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, Gebze Belediyesi, Balçık Mahallesi, 1/50000 ölçekli G22.b Çevre Düzeni Planı, 1/25000 ölçekli G22.b.2, G22.b.3 ve 1/5000 ölçekli G22.b.14.b-14.c nazım imar plan paftaları ile 1/1000 ölçekli G22.b.14.b.3.c-3.d-4.c, G22.b.14.c.1.b-1.c-2.a-2.b-2.c-2.d uygulama imar plan paftaları yaklaşık 95 hektarlık alanda hazırlanan 1/50000 ölçekli Çevre Düzeni, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği.”