Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir mahkemede kaybettiği konuyu tekrar meclise getirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen madde tekrar gündeme geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Önceki mecliste alınan meclis kararı mera alanının amacı dışında kullanıldığını belirtilerek CHP Grubu mahkemeye taşımıştı. Mahkeme, planları iptal ederken Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan meclise aynı maddeyi meclise tekrar getirdi.

“YİNE İPTAL OLACAK”

Daha önce gazetemize konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Orhan Tanış “Konut dışında mera alanlarını sanayi yapamazsın dedik” ifadelerini kullanan Tanış, “Bilirkişi de aynı görüşle rapor hazırlamış mahkeme de planı iptal etmiş. Şimdi aynı planı getiriyorlar. Mera alanından geçen araziler küçük sanayi alanında. Şimdi yine getiriyorlar. Yine mahkemeye vereceğiz yine iptal olacak. Şerhimizi koyduk” ifadelerini kullanmıştı.

“MAHKEME İPTAL EDİYOR, TEKRAR ÖNÜMÜZE GETİRİYOR”

Bugün görüşülen mecliste CHP grubu yine maddeye şerh koyarken CHP’li Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Bu alanının mera vasfı dışında kullanılması için ret oyu vermiştik. Yargıya başvurmuştuk. Mahkeme planları iptal ediyor. Tekrar bu planlar bizim önümüze getiriyor. Mahkeme iptal gerekçeleri göz önüne alındı deniyor. Ama birincisi mera alanları plan dışı kullanılıyor. Gereklilik analizleri raporda yok. Sosyal donatılar standartlara uygun gösterilmiyor.

“BİZ MAHKEMEYE GİDERSEK AYNI SONUCU ALACAĞIZ”

İnsanlar konut alanlarında yaşar. Sanayi alanlarında çalışır. Bahse konu alanlar, belediye hizmet alanını konut dışında kullanamazsınız. Önümüzdeki gündem maddesinde eski planın tekrar önümüze getirildi. Ayrıca yine plan açıklama raporu, gereklilik analiz raporlarını talep ettik. Bize hazırlanıyor denildi. Bunlar plan tadilatından önce hazır olmalı. Bu sebeple iptal gerekçeleri yok sayılıp yeniden onaylanamaz. Biz mahkemeye gidersek aynı sonucu yeniden alacağız.”

“SİZ İTİRAZ ETMESENİZ BURADA YAPILABİLİR”

Tanış’ın sözlerine cevap veren Büyükakın, “Yapılan her şeye engel oluyorsunuz. Yaptığınız sonucu da şu: orada küçük sanayi için dükkanlar yapılamıyor. O dükkanlar binaların altında çalışıyor. Sizin yönetim anlayışının sonucu da bu. Siz itiraz etmeseniz burada yapılabilir. Allah’tan yönetmiyorsunuz bu memleketi. Memleket çalışamaz. Biz gene alalım, siz iptal ettirin. Yasayı değiştirmeyi bekleyin. Sonra da gidin o dükkanların önünde şov yapın. Nereye koyacağım dükkanları cebime mi koyacağım. Buraya düzenli bir sanayi sitesi yapmaya çalışıyoruz. Kanunen haklısın, vicdanen haksızsın. Bir yasa değişikliği meclise gelir 15 saat konuşma yapar yasayı çıkarttırmazsınız” dedi. Tanış ise, “Yasaları değiştireceğiz, yasalara uygun hale getireceğiz. Burada yargı kararı var” dedi.