Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir ve İSU çalışanları için gözler 27 Aralık’ta

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışan 1.209 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin ikincisinde 25 maddeden 24’ü üzerinde anlaşma sağlandı. Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Üçüncü görüşmede bir ücret teklifi bekliyoruz. Üçüncü toplantımız 27 Aralık’ta olacak” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İSU’da çalışan toplamda 1.209 kadrolu işçi için toplu iş sözleşmesinin (TİS) ilk oturumu 1 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi. İşçi temsilcisi Hizmet İş Kocaeli Şubesi ile işveren temsilcisi Yerel Sen’in katılımıyla yapılan görüşmelerde ilk 6 ay için yüzde 120 zam talebi ve sosyal haklarda artış talep edildiği açıklandı. İlk toplantıda 5 idari maddede anlaşma sağlanırken iki taraf da sözleşme görüşmelerinin masada bitmesi temennisinde bulundu.

GÖZLER ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA

Söz konusu TİS görüşmelerinin ikinci oturumu bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi encümen toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantının ardından açıklama yapan Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Bugün görüştüğümüz 25 maddeden 24’ü kabul edildi. Bunlar, genel olarak idari maddeler” dedi. Parasal konulara geldiklerini belirten Ersoy, “Üçüncü görüşmede bir ücret teklifi bekliyoruz. Üçüncü toplantımız 27 Aralık’ta saat 10.30’da SEKA Park Otel’de olacak” ifadelerini kullandı.