Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir’de kadro kıyaklı memuriyet!

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel kalem kadrosu ile pek çok kimseye memuriyet verdiğini tespit etti.

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin

Ugur ENC minSayıştay 2019 raporlarında 31 Mart seçimleri öncesinde AKP’li İzmit Belediyesi eski başkanı Nevzat Doğan’ın özel kalem müdürlüğü kadrosundan 11 kişiyi memur yaptığı ortaya çıkmıştı. Benzer bir tespit de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için yapıldı. Sayıştay tespitinde şu ifadelere yer verdi: “İdarece özel kalem müdürlüğüne yapılan atamaların incelenmesi sonucunda, atamalarda mevzuatın düzenleniş amacına aykırılıklar görülmüştür.

MEVZUATA AYKIRI

Kamu idaresi bulguda yazılı önerilerin dikkate alındığını, Özel Kalem Müdürü kadrosuna yapılan atamaların genelge ve kanun hükümlerine uygun olduğunu ifade etmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 59’uncu maddesi kapsamında tanınan atama yetkisi, sınırsız bir yetki olmayıp bu yetkinin memuriyete sınavsız girişin bir yönetimi gibi kullanılmasına hukuk izin vermemiştir. Kurumca özel kalem müdürlüğüne yapılan atamaların mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılması gerekmektedir.”

Hatırlanacağı üzere son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’nün oğlu Kemal Taha Hülagü atanmıştı.