Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir’de müteahhidin cebinden Almanya tatili!

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 41 personelin metro müteahhidi tarafından 5 gün Almanya’ya götürüldüğünü tespit etti. Denetçiler “Saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi ve güvenirliği de olumsuz etkileyebilecektir” dedi.

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden

Ugur ENC minSayıştay 2019 raporlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 41 personelin metro müteahhidi tarafından 5 gün Almanya’ya götürüldüğü tespit edildi. Sayıştay denetçileri söz konusu masrafların müteahhit firma tarafından karşılanmasının saydamlık, rekabet, eşit muamele ve güvenilirlik açısından olumsuz olacağını belirtti. Sayıştay denetçileri konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Belediyenin ihale etmiş olduğu ‘Gebze Darıca Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temini Montaj ve İşletmeye Alma’ İşine ait sözleşmenin ‘İdare Personeline Sağlanacak Teknik Tanıtım ve Bilgilendirme’ başlıklı maddesi çerçevesinde 41 belediye personeli 2019 yılında ‘Inno-Trans Uluslararası Taşımacılık Teknoloji Fuarı’na katılmak üzere 5 gün süreyle Berlin/Almanya’ya gitmişlerdir.

KENDİ BÜTÇELERİNDEN ÖDEME İMKANLARI VAR

Söz konusu iş kapsamında gezi ile ilgili (harcırah hariç) iaşe, ibate, ulaşım vb her türlü gider yüklenici tarafından karşılanmıştır. Kurumların kendi görev alanlarına girmek şartıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen fuar ve benzeri organizasyonlar ile teknik incelemelere personel görevlendirmelerinde herhangi bir engel bulunmamakta olup bu fuar ve benzeri organizasyonlara/teknik tanıtımlara katılacak olan personelin masraflarını kendi bütçelerinden ödeme imkânları zaten bulunmaktadır.

BÜTÜN MASRAFLARI MÜTEAHHİT KARŞILADI

Bu masrafların birim fiyata dâhil edilmiş sayılması, ihale bedeline, tespit edilemeyen bir yük getirmekle birlikte ihaleye teklif veren istekliler açısından saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi ve güvenirliği de olumsuz etkileyebilecektir. Kamu idaresi cevabında hem personelin yurtdışı teknik geziye gönderilmesinin fayda/maliyet açısından doğru olduğunu belirtmiş hem de bundan böyle ihale dokümanı hazırlanması aşamasında bulguda belirtilen hususlara dikkat edilecektir demiştir. Sonuç olarak Belediyenin ihale etmiş olduğu bir yapım işinde yüklenicinin; idare personelini bütün masrafları yükleniciye ait olacak şekilde ‘yurtdışı bilgilendirme gezisine’ götürmesi yukarıda yer verilen mevzuat hükmüne uygun bulunmamaktadır.”

Söz konusu gezi 31 Mart öncesinde, İbrahim Karaosmanoğlu döneminde mi yapıldı yoksa yeni yönetim döneminde mi bilinmiyor.