Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 18 Mart’ta kitap basım işi için ihaleye çıkmış, belediyenin Kılavuz Gençlik Kitabı Basımı ihalesine sadece tek bir firma katılmıştı. Ceritoğlu Süt Ürünleri Nakliyat Tarım ve Hayvancılık Temizlik Hizmetleri Gıda ve İhtiyaç Maddeleri İnşaat Taahhüt Basın ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi isimli firma söz konusu kitap basım işi için 185 bin lira teklif etmiş ve firma ihaleyi kazanmıştı.
PAZARLIK USULÜNE TEK FİRMA KATILDI
Turhan’ın firmasının belediyeden bir ihale daha kazandığı ortaya çıktı. Üstelik ihale pazarlık usulüyle yapıldı. 1 Haziran’da gerçekleştirilen ihalede Kocaeli Anne Şehir kitabının basımı işinin yapılmasını istedi. İhaleye yine tek firma katıldı. Ceritoğlu Süt Ürünleri Nakliyat Tarım ve Hayvancılık Temizlik Hizmetleri Gıda ve İhtiyaç Maddeleri İnşaat Taahhüt Basın ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tek katılımcısı olduğu bu ihaleyi de 175 bin liraya kazandı.
AİLE ŞİRKETİ
Ceritoğlu isimli firmanın 2009 yılında Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde 2 ortaklı olarak kurulduğu öğrenildi. Aynı ilçede yer alan Çarıksaraylar Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Özcan Turhan’ın da 2019 yılı başına kadar ortağı olduğu firma son olarak Özcan Turhan’ın akrabası olan Gökhan Turhan’a devredildi. Özcan Turhan’ın hisselerini devretmesiyle firmanın tek sahibi Gökhan Turhan oldu. Ceritoğlu’nun Turhan ailesine ait bir aile şirketi olduğu, Özcan Turhan’ın halen söz konusu firmada söz sahibi olduğu iddia ediliyor.
