Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir’den doğrudan temin haberine açıklama geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yerel bir internet sitesinde yer alan ihalenin doğrudan temin iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Büyükşehir belediyesi, söz konusu ihalenin Basın İlan Kurumu üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek ilan ve reklam süreçlerinin şeffaf ve yasal çerçevede yürütüldüğünü belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yerel bir internet sitesinde yer alan ihalenin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yerel bir internet sitesinde yer alan ‘Kocaeli Büyükşehir tartışmalı isimden 913 bin liralık doğrudan temin yaptı: Yine mi aracılık işi?’ başlıklı haber hakkında açıklama yaptı. Söz konusu haberin kamuoyunda olumsuz algı oluşturmaya dair bilinçli bir çaba olduğu belirtilirken, hizmet alımının Kamu İhale Kanunu ve Basın İlan Kurumu Teşkili’ne dair kanuna uygun olduğu ifade edildi.

“ŞAİBELİ BİR İŞLEM GİBİ YANSITILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yerel bir internet haber sitesinde 09.10.2026 tarihinde yayınlanan ‘Kocaeli Büyükşehir tartışmalı isimden 913 bin liralık doğrudan temin yaptı: Yine mi aracılık işi?’ başlıklı haber, bütünüyle kamuoyunda olumsuz algı oluşturmaya dönük bilinçli bir çabanın ürünüdür.

Söz konusu haberde ‘aracılık işi’ ve ‘tartışmalı isim’ gibi manipülatif ve hedef gösteren söylemler ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen doğrudan temin süreci şaibeli bir işlem gibi yansıtılmaya çalışılmaktadır.

Oysa ki asıl gerçekler şu şekildedir:

Belediyemiz tarafından basın kuruluşlarına verilen tüm ilan ve reklamlar 195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun’un ilgili hükümleri çerçevesinde Basın İlan Kurumu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Söz konusu haberde bahsi geçen firma “Ulusal yayın organları tarafından” kendi yayın kurumlarının resmi temsilci olarak yetkilendirilmiş olup bu basın kuruluşları adına ilanları Basın İlan Kurumu üzerinden yayınlamaktadır. Basın kuruluşları ilan süreçlerini kendi bünyelerinde kurdukları ilan departmanları üzerinden ve/veya yetkilendirdikleri reklam ajansları üzerinden yapmaktadır. Haberde aracı olarak ifade edilen firma Türkiye’nin önde gelen yüksek erişimli ulusal yayın organlarının/medya gruplarının bölgedeki resmi ve yetkili temsilcisidir. Ulusal medya kuruluşlarında yayınlanacak resmi, kurumsal reklam ve duyuruların bölge planlamaları ve yerel yönetim süreçleri, söz konusu yayın organlarının belirlediği yetkilendirme sözleşmeleri doğrultusunda doğrudan ajans kanalıyla Basın ilan Kurumu üzerinden yürütülmektedir.

Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen hizmet alımı, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun ve 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun’un ilgili maddelerine tamamen uygun, şeffaf ve yasal mevzuata bağlı bir doğrudan temin sürecidir. İlgili ulusal yayın mecralarının yetkili temsilcisi olması hasebiyle, sürecin doğrudan ajans üzerinden yürütülmesi hukuki ve teknik bir zorunluluktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TMMOB İçmimarlar Odası’nın kuruluşunun 50. yılı ve İçmimarlar Odası Kocaeli
Sıradaki Haber  İçmimarlar Kocaeli’de buluştu: Odanın 50’nci yılı kutlandı