Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir’den ilçe belediyelerine kafeterya kıyağı!

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine mevzuata aykırı olarak kafeterya tahsis ettiğini belirledi.

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili hazırlanan Sayıştay 2019 raporunda önemli bir usulsüzlük tespit edildi. Sayıştay, denetçileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine mevzuata aykırı olarak kafeterya tahsis ettiğini belirledi. Sayıştay’ın konu ile ilgili tespiti şöyle; “Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde olan kafeteryalardan bir kısmının mevzuata aykırı olarak ilçe belediyelerine tahsis edildiği görülmüştür.

MEVZUATA AYKIRI

Belediyelerin mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına taşınmaz tahsis etmesinin ön koşulu, tahsisi yapılan taşınmazın, idarenin asli görev ve hizmetlerinde kullanılmasıdır. Buna karşılık ticari işletmecilik kurallarına uygun yönetilen kafeteryaların tahsisi, belediyelerin asli görev ve hizmetleri kapsamında değildir. Dayanağı asli kamu hizmetinin yerine getirilmesi olmayan tahsis işleminin mevzuata aykırı olduğu değerlendirilmektedir.”