Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir’in “geleceğin gazetecilerini” yetiştireceği programa 2.4 milyonluk harcama!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğin gazetecileri Kocaeli’de yetişecek” sloganıyla Medya İletişim Akademisi Programı’nı hayata geçireceğini açıklamıştı. İletişim fakültelerinden görüş alınmadan yapılan akademinin eğitim eğitim programı için çıkılan ihaleyi Kentim Bilişim Şirketi 2.4 milyon liraya aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğin gazetecileri Kocaeli’de yetişecek” sloganıyla Medya İletişim

ozel haberKocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının eylül ayında yaptığı duyuruyla Kocaeli Medya İletişim Akademisi programını hayata geçireceğini açıklamıştı. Üniversitelerin iletişim fakültelerinin devre dışı bırakıldığı programın Milli İrade Meydanı’nda verileceği açıklanmıştı. Büyükşehir belediyesi, tartışma yaratan uygulamanın eğitim programı kapsamında 6 Ekim 2025 tarihinde ihaleye çıktı. Pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleyi büyükşehir belediyesinin iştirak şirketlerinden olan Kentim Bilişim Şirketi aldı.

FAKÜLTELERDEKİ EĞİTİM VERİLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu akademi programına başvuru işlemleri 25 Ekim 2025 tarihinde başlamıştı. Üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğretilen medya, gazetecilik, yeni medya uygulamaları, spikerlik, radyo programcılığı ve yayıncılık konularını büyükşehir belediyesi söz konusu program kapsamında verecek. Akademi programı için başvuru işlemleri ise 12 Ekim’de sona erdi.

İHALEYİ KENTİM BİLİŞİM ŞİRKETİ ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Medya İletişim Akademisi Programı kapsamında 6 Ekim 2025 tarihinde ihaleye çıktı. “Medya ve İletişim Akademisi eğitim programı” işi için çıkılan ihale pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. Yaklaşık maliyeti 2 milyon 598 bin lira olan ihaleyi büyükşehir belediyesinin iştirak şirketi olan Kentim Bilişim Şirketi 2 milyon 407 bin 500 liraya aldı ve taraflar arasında 22 Ekim’de sözleşme imzalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı program kapsamında eğitimleri verecek isimler de daha önce açıklanmıştı. Söz konusu isimler şöyle:

Gazetecilik ve Yeni Medya Okulu Eğitmenleri

Esra Toptaş-Habertürk TV Ana Haber Spikeri
Fatih Selek-Türkiye Gazetesi Haber Müdürü
Türker Akıncı-Beyaz TV Programcısı
Niyazi Dölek-TRT Haber Editörü
Onur Barış-Belgeselci
Fulya Soybaş- Hürriyet Gazetesi Yazarı

Radyo Akademi Eğitmenleri

Afrikalı Ali-Kral FM
Cem Arslan-Kafa Radyo
Fatih Yıldırım-Alem FM
Kadir Çetin-Number One FM
Mehmet Çelikyay-TRT Radyo
Özgür Kanı-24 Radyo

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOKİ, Kocaeli’nin de aralarında yer aldığı 64 ilde 20 bine
Sıradaki Haber TOKİ Kocaeli konut satışı için düğmeye bastı: Toplam 423 daire için şartlar belirlendi!