Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli corona virüsü karantinasındaki hasta isyan etti!

Kocaeli corona virüsü karantina yurtlarının bulunduğu kentlerden biri. Çayırova’da virüs pozitif olduğunu belirten bir hasta kaldığı yurt nedeniyle isyan etti.

Kocaeli corona virüsü karantina

Türkiye’nin mart ayından bu yana mücadele ettiği corona virüsü bir süre Kocaeli’nin de en önemli gündemiydi. Kocaeli corona virüsü için pilot illerden biri olarak seçildi. Kent genelinde yer alan öğrenci yurtları boşaltıldı. Kredi Yurtlar Kurumu’na ait olan KYK öğrenci yurtlarına yurtdışından ülkemize dönen Türk vatandaşları yerleştirildi. 14 gün boyunca karantinada kalan vatandaşlar yurtlardan çok büyük bir şikayette bulunmamıştı.

YAŞADIKLARINA İSYAN ETTİ

Kocaeli corona virüsü tedbirlerinin en iyi uygulandığı kentlerden biri oldu. Yurtlarda kalan vatandaşların bıraktıkları takdir ve teşekkür mektupları gündeme geldi. Corona virüsü salgını bitmiş değil. İlk panik anını atlattık ancak salgın devam ediyor. Her geçen gün yeni vaka sayısı artıyor. Yurtdışından gelen vatandaşlar değil ama corona virüsü pozitif çıkan vatandaşlar karantinaya alınıyor. Kentimizin Çayırova ilçesinde karantinaya alınan bir vatandaş yaşadığı duruma isyan etti.

BİR BARDAK SU VEREN YOK

Vatandaşın anlattıkları Kocaeli corona virüsü karantinasındaki kalitenin düştüğünü gözler önüne serdi. Hamza isimli vatandaşın anlattıkları şöyle; “Kocaeli Çayırova ilçesinde ikamet etmekteyim. Ailem tamamı pozitif beni ve ailemi muayene etmeden KYK yurduna yatırdılar ilgilenen bakan hiç kimse yok. Kirden göz açılmıyor saygısızlık hattından fazla burada daha çok hasta olur insan bir bardak su bile veren yok. Ayrıca babam 8 ay önce kalp ameliyatı oldu. Kontrolsüz bir şekilde babamı da yurda getirdiler. Ben kendimi evimde daha temiz şartlarda karantinaya aldım ve buna devam da edebilirim en başımdan şu ana kadar hiçbir kişi düzgün bilgi vermedi ilgi yok temizlik yok kontrol yok.”

KARANTİNA NEDİR?

Karantina, corona virüsü pandemisi gibi bulaşıcı bir hastalığa maruz kalan şüpheli durumdaki insan ve hayvanları, hastalığın en uzun kuluçka devresine eşit bir süre kimse ile temas ettirmemek suretiyle alınan tedbirsel faaliyetlerin tümü, sağlık yalıtımı. Kelimenin kökeni İtalyancadır. Ekonomisi ticarete dayanan Venedik Cumhuriyetinde, başkent Venedik’e salgın hastalık bulaşmasın diye kentte gelen gemiler 40 gün şehir açıklarında denizde beklermiş. Karantina kelimesi buradan gelir.