Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli'deki firma EPDK'nın radarına takıldı

Körfez'de faaliyet gösteren Nafta Akaryakıt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun radarına takıldı

Körfez'de faaliyet gösteren Nafta

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Körfez’de faaliyet gösteren Nafta Akaryakıt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili kurul izni olmaksızın dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti yapılması gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma raporu şirkete tebliğ edilemedi. Firma tarafından söz konusu savunma yazısının 30 gün içinde Mustafa Kemal Mahallesi 2078.Sok. No: 4 Çankaya/Ankara adresine göndermesi istendi. 

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yer alan karar şu şekilde: “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Güney Mah. Kahraman Sk. No:12/4 Körfez / Kocaeli adresinde 03.10.2013 ve DAĞ/4637-3/33304 sayılı bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren Nafta Akaryakıt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, Ocak .2017 tarihinde Kurul izni olmaksızın dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti yapılması ile ilgili olarak 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun “İdari yaptırımlar” başlıklı 20 nci maddesi ve Petrol Piyasasında Yapılacak Denetimler İle Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 19 uncu maddesi hükümleri uyarınca Nafta Akaryakıt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi nezdinde 18.09.2019 tarihli ve 41688 sayılı Başkanlık Oluru kapsamında doğrudan soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Soruşturma sonucu düzenlenen 23.09.2019 tarihli ve 922 sayılı Soruşturma Raporu, Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince yazılı savunma alınmak üzere ilgilinin Gelir İdaresi Başkanlığı’nda kayıtlı ve aynı zamanda Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde kayıtlı ticari merkez adresi olan Tatlısu Mah. Şenol Güneş Bul. Tem Yan Yol Mira Tover No:2 Kat: 12 D. 58 Ümraniye/İstanbul adresine gönderilmesine rağmen ilgili şirkete tebliğ edilememiştir. Bu kapsamda, söz konusu savunma yazısının 30 (otuz) gün içerisinde, Mustafa Kemal Mahallesi 2078.Sok. No: 4 Çankaya/Ankara adresindeki Kurumumuza gönderilmesi, aksi takdirde süresi içerisinde gönderilmeyen yazılı savunmanın dikkate alınmayacağı hususu 7201 sayılı Tebligat Yasası uyarınca ilanen tebliğ olunur.”