Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli depreme hazır mı? Büyükakın yanıtladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yaptığı basın toplantısında Kocaeli’nin depreme hazır olup olmadığı sorusunu yanıtladı. Büyükakın, Kocaeli için yapılan hazırlıkları anlatmasının ardından “Hiçbir hazırlık böyle bir afete yeterli olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün büyükşehir belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Emine Zeybek, ilçe belediye başkanları ve belediye yardımcıları toplantıda hazır bulundu. Toplantıda Kocaeli’nin depreme hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Büyükakın, “Bütün illerde afet acil eylem planı var. Afet olması durumunda kimlerin hangi görevi yapacağı iller bazında belirlenmiş durumda. Fakat bu yaşadığımız afet 10 tane ili aynı anda etkileyen afet. İki tane çok büyük deprem var. 200 küsür artçı deprem, kötü hava koşulları var. Afet, sadece tek bir ilde belli bir bölgeyi etkileyen afet değil, aslında koordinasyon sorunu gibi algıladığınız meseleler böyle bir afetin yönetimi açısından zorluklar dikkate alındığında koordinasyon problemi değil” dedi.

“HİÇBİR HAZIRLIK BÖYLE BİR AFETE YETERLİ OLMAYACAK”

Büyükakın, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli için de afet eylem planları, toplanma alanları, hangi kurumun hangi görevi yerine getireceği belli ama bundan önceki süreçte de yine ilçe bazında afet eylem planlarında belirtilenlerden ayrı olmak üzere ilave olmak üzere ayrıca çalışmalar yapmayı kararlaştırdık. Fikir olarak söylüyorum mesela afet sonrasında altyapısı hazır toplanma alanlarının oluşturulması yani tuvaletinden banyo ihtiyacına, afet mutfağına kadar ilçe ilçe organize olmuş bir yapılanmayı yeniden gözden geçireceğiz. Mesela biz şu anda Symbol’ün arka tarafında bir afet mutfağı inşa ediyoruz zaten. Hiçbir hazırlık böyle bir afete yeterli olmayacaktır.

“DOĞRU OLAN DA BU”

Depremin ne kadar yıkıcı olduğu konusunda bilgiye erişim ilk şok dalgasında tam bilgilendirdiğini düşünmüyorum. Çevreyi kastediyorum. Depremin büyüklüğünü, etkili olduğu alanı öğrendiğimizde tahmin ettik sadece. Buradaki sanayicilerin, ticaret odalarının katılımıyla ilgili ciddi talebi var. Ellerindeki iş makinelerini vermek isteyen sayısız mesaj ulaştı. AFAD koordinasyonunda bu çalışma kararlaştırıldı. Doğru olan da bu.”