Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin otopark sorunu ne olacak?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin otopark sorununu meclis gündemine taşıdı.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

ugurİYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin otopark sorununu meclis gündemine taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi sunan Türkkan önergesinde şu ifadelere yer verdi: “2017 yılında yenilenerek hizmete giren Kocaeli Devlet Hastanesi yerleşkesinde 310 araçlık otopark bulunmakta, ancak bu otopark günümüzde ihtiyaca cevap verememektedir. Hastanede tedavi gören ve sık sık hastaneye gitmesi gereken hastalar otoparkta yer bulamamaktan şikayet etmektedir. Otoparkın günün her saati dolu olması nedeni ile hastaneye gelen vatandaşlar araçlarım hastanenin dışına, yol üzerine ya da metrelerce öteye park etmek zorunda kalmaktadır.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1 – Kocaeli Devlet Hastanesi Otoparkı kapasitesi neye göre belirlenmiştir?

2 – Kocaeli Devlet Hastanesi Otoparkı’nın yapımı sırasında zamanla mevcut kapasitesinin ihtiyaca cevap veremeyeceği düşünülerek alınmış tedbirler bulunmakta mıdır?

3 – Hastanede tedavi gören ve sık sık hastaneye gitmesi gereken hastaların otoparkta yer bulamamasına ve bu durumdan yakınmalarına karşılık Bakanlık herhangi bir yeni düzenleme yapacak mıdır, bu düzenlemeler neler olacaktır?

4 – 310 araçlık mevcut otoparkın kapasitesinin artırılması ya da Kocaeli Devlet Hastanesi’ne hizmet verecek ek bir otoparkın yapılması düşünülmekte midir?

5 – Söz konusu sıkıntıların çözümüne dair herhangi bir adım atılması düşünülmüyor ise hastaların ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyetin nasıl giderilmesi düşünülmektedir?”