Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Fırıncılar Odası duyurdu: Fırınlar bayramda iki gün kapalı

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu yıl da Ramazan Bayramının ikinci ve üçüncü günlerinde kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı paylaşmaktayız” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı yaptığı yazılı açıklamayla Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günlerinde fırınların kapalı olacağını duyurdu. Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Her birimiz, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı ile vedalaşmanın hüznü ve bayrama kavuşmanın buruk sevinci içerisindeyiz. Öncelikle; geçtiğimiz bir ay boyunca, sevgili vatandaşlarımızın sıcacık Ramazan pidesi ve sair lezzetler ile buluşması hususunda gecesini gündüzüne katarak yoğun emek ve mesai harcayan Odamızın değerli üyelerine şahsım ve milletimiz adına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

“UYGULAMADAN OLDUKÇA MEMNUNLAR”

Bilindiği üzere, bayramın ikinci ve üçüncü gününde fırınların kapalı olması uygulaması ilk defa geçtiğimiz Kurban Bayramında il genelinde uygulanmış ve bu uygulama fırıncı esnafımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Mezkur uygulamanın hayata geçirilmesindeki en büyük etken; bir ay boyunca mesai saati kavramı olmaksızın çalışan ve çaba harcayan değerli fırın personellerimizin bayramı aileleriyle geçirmek istemesi yönündeki haklı talepleridir. Konunun değerlendirilmesi sürecinde görüşlerini aldığımız Odamız mensubu işverenler de personel taleplerinin makul görüldüğünü, fırınların açık olması halinde personellerin işe gelmekten kaçınacağına dair dönüşlerin olduğunu ve tüm bunlar dahilinde fırınların bayramın ikinci ve üçüncü gününde kapalı olması uygulamasından oldukça memnun olduklarını tarafımıza bildirmişlerdir.

“YAKIN ZAMANDA ÇALIŞMALAR TEKRAR BAŞLAYACAK”

Bu kapsamda, ilçelerimiz dahil olmak üzere Kocaeli genelindeki fırınlarımızın bu yıl da Ramazan Bayramının ikinci ve üçüncü günlerinde kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı paylaşmaktayız. Bayramın ilk günü ise, Kocaeli genelindeki tüm fırınlar eşsiz lezzetlerle bayram kahvaltılarını taçlandırmak adına vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Ayrıca; zikredilen uygulamanın resmiyete dökülmesi hususunun yaşanılan deprem felaketi nedeniyle geciktiğini, ülke çapındaki seçim gündemi nedeniyle seçim sonrasına bırakılmak durumunda kalındığını beyan eder; yakın zamanda çalışmaların tekrar başlayacağını Oda mensuplarımız ve vatandaşlarımıza bildirmekteyiz. Yaptığı çalışmalarda vatandaş menfaatlerinin öncelik kılınmasını ilke haline getiren Kocaeli Fırıncılar Odası adına siz değerli basın mensuplarımız başta olmak üzere aziz milletimizin Ramazan Bayramını şimdiden en içten dileklerle kutluyor, mutlu bayramlar diliyorum.”