Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Fuar Merkezi meclis gündemine geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapılacak mayıs ayı toplantısında yıkılmasına karar verilen İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi ve yeni yapılacak fuar merkezi ile ilgili gündem maddeleri görüşülecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bugün

Kocaeli Büyükşehir Belediye mayıs ayı meclis toplantısı bugün yapılıyor. Toplantıda yıkımına karar verilen İnterteks olarak bilinen Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi yerine proje hazırlanması için hizmet alımı yapılmasına yönelik başkanlık makamına yetki verilmesi teklifi görüşülecek. “Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Proje Hazırlaması Hizmet” işinin ihale edilmesi planlanıyor.

MERKEZ İÇİN ONAY İSTENECEK

Mecliste ayrıca Kartepe Cengiz Topel Havalimanı yanında yapılacak yeni fuar alanıyla ilgili de önemli bir adım atılacak. Yeni fuar alanının yapılacağı 321 dönümlük araziyi satın alan Büyükşehir Belediyesi, imar değişikliği için meclis üyelerinden onay isteyecek. Tarım arazisi olan alanın tarım arazisi vasfından çıkarılıp Kocaeli Valiliği Toprak Koruma Kurulu’ndan proje yapılması için yetki istenecek.

ÖZEL BİRLİĞİ ÜYE OLUNACAK

Öte yandan meclis toplantısında İzmit Körfez Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerindeki Vinsan Yerleşkesindeki deponun İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsis edilmesi; Büyükşehir Belediyesi’nin ‘World Association of the Majır Metropolises-Dünya Büyükşehirler Birliğine’ üye olması da görüşülerek karara bağlanacak.