Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Gebze’de 100 milyonluk yurt için ihale tekrarlanacak!

Kocaeli Gebze’ye inşa edilecek, 100 milyon bedelli 1.000 kişilik öğrenci yurdu için yeniden ihaleye çıkılıyor.

Kocaeli Gebze'ye inşa edilecek,
ugur

Türkiye genelinde corona virüsü pandemisinin ardından üniversitelerde barınma sorununun ne kadar vahim durumda olduğu anlaşılmıştı. Yükselen kiralar, sıra gelmeyen-kontenjanı yetersiz olan devlet yurtları pek çok öğrencinin mağdur olmasına yol açmıştı. Barınamayan öğrenciler bir dizi eylem başlaşmış, uzun süre gündem barınma sorunlarıyla çalkalanmıştı.

GEBZE’YE 1.000 KİŞİLİK YURT

Bilindiği üzere 80 binden fazla öğrencisi bulan Kocaeli’de sadece 16 bin devlet yurdu kapasitesi bulunuyor. Kocaeli genelinde her 4 öğrenciden yalnızca biri devlet yurdunda kalma şansına erişiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletme Genel Müdürlüğü bu konuda yeni bir adım attı. Müdürlük, Gebze Teknik Üniversitesi’nin büyümesi ile birlikte yurt ihtiyacı artan Gebze’de 1.000 kişilik yurt inşa edilmesi için geçtiğimiz yıl düğmeye bastı.

500 GÜNDE TAMAMLANACAKTI

Betonarme olarak inşa edilecek olan öğrenci yurdu ile bölgedeki barınma açığının bir nebze de olsa kapatılması planlanıyordu. Söz konusu yurt için ihale 8 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’de Ankara’da gerçekleştirildi. İhale sonrasında sözleşme imzalanan firmaya 5 günde yer teslimi yapıldı. İnşaat 500 günde tamamlanacak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim edilecekti. Bakanlık daha sonra söz konusu binayı KYK yurdu olarak hizmete alacakTı.

101 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Söz konusu ihaleye katılmak için tam 30 firma dosya aldı. İhalede yalnızca 13 firma teklif sundu. Bu tekliflerin 7 tanesi geçerli sayıldı. İhale sonucunda Bostancıoğlu İnşaat olarak bilinen Bostancıoğlu Emlak Otomotiv İnşaat Taahhüt Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi en düşük teklifi veren firma oldu. Firmanın teklifi 101 milyon 41 bin 25 lira olarak kayıtlara geçti. Ancak kısa süre sonra ihale iptal edildi. Firma çalışmalarına başlamadan bölgeden ayrıldı.

MALİYETLER NE KADAR ARTTI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletme Genel Müdürlüğü söz konusu 1.000 kişilik öğrenci yurdu için yeniden ihale sürecine başladı. Yeni ihalenin 16 Mart Perşembe günü saat 11.00’de Ankara’da yer alan genel müdürlük binasında yapılması kararlaştırıldı. Aradan geçen 4 ayda maliyetlerde ne kadar artış oldu, 101 milyon liraya sonuçlanan ihale bu defa ne kadar bedelle tamamlanacak merak konusu.