Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – 45 TL’ye salata mı olur?

Kocaeli Haber – Kocaeli kent ekonomisi ülkenin kötü gidişatından etkilendi. Kocaeli genelinde restoranlara son bir hafta içerisinde yüzde 30’a varan zamlar yapıldı. Salata servisi yapan orta sınıf bir restoranda salataların 45 TL olduğu görüldü.

Kocaeli Haber – Kocaeli

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Kocaeli Haber – Türkiye çok büyük bir ekonomik krizin içinde.

Döviz karşısında hızla değer kaybeden Türk lirası nedeniyle piyasalar altüst olmuş durumda.

Hiçbir hammadde gideri olmasa bile şirketlerin akaryakıt giderleri arttı.

Benzine ve motorine bir haftada yaklaşık 1 TL zam geldi.

Akaryakıt zamları nakliye fiyatlarına, nakliye fiyatları meyve ve sebzelerin hal fiyatlarına yansıdı.

Peşi sıra devam eden zam süreci sonunda vatandaşın cebine kadar ulaştı.

Kocaeli Haber – Kocaeli kent ekonomisi ülkenin kötü gidişatından etkilendi. Kocaeli genelinde restoranlara son bir hafta içerisinde yüzde 30’a varan zamlar yapıldı. Salata servisi yapan orta sınıf bir restoranda salataların 45 TL olduğu görüldü.

SALATA 45, ÇORBA 17,5 TL

Kocaeli’de İzmit kent merkezinde hizmet veren bir restoran salata fiyatlarına yüzde 30’a varan oranlarda zam yaptı.

İnternet üzerinden paket yemek siparişi verilebilen Yemek Sepeti üzerinden kullanıcılara yansıtılan zamlar sonucunda bir kase sebze salatası 45 TL’ye kadar çıktı.

Aynı restoranda çorba fiyatlarının da zamlandığı görüldü.

Mercimek çorbasının 17.5 TL’de satıldığı, sadece çorbaya yüzde 40’tan fazla zam yapıldığı restoranın Kocaeli’de normal şartlarda işçi ve memurlara hizmet veren bir restoran olması şaşırttı.

-Söz konusu restoranın adını, firmayı ifşa etmemek adına kullanmıyoruz.-

DAMADIN SÖZLERİ YALAN OLDU

Söz konusu zamlar bir dönemin Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dolar artışının vatandaşı çok da ilgilendirmediğinin belirterek “Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz” sözlerini akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak’ın söylediklerinin aksine dolar artışı vatandaşın cebini vurdu.

Dolar kurundaki artışın ilerlemesi halinde Türkiye’deki ekonomik krizin daha da derinleşmesi, alım gücünün düşmesi ön görülüyor.

Dolar karşısında büyük bir değer kaybı yaşayan Türk lirasının yeniden ayağa kalkabilmesi için ise henüz ortaya konulmuş bir çözüm stratejisi yok.