Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Akmeşe Barajı için ihale tarihi 30 Kasım!

Kocaeli Haber – Akmeşe Barajı Proje Yapım ön yeterlilik İhalesi 24 Ağustos’ta Ankara’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Barajlar ve Hes Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilmişti. Ön yeterlilik değerlendirmesini geçen kurumlar 30 Kasım’da gerçekleştirilecek ihaleye davet edildi.

Kocaeli Haber - Akmeşe

Kocaeli Haber – Kocaeli’nin İzmit ilçesinde inşa edilecek olan ve 67 yerleşim alanı, Ugur ENC min’nun içme suyu ile 7 köydeki tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılayacak olan Akmeşe Barajı’nın proje yapım ön yeterlilik ihalesi 24 Ağustos’ta tamamlanmıştı. DSİ Genel Müdürlüğü şimdi de proje için ihaleye çıkma kararı aldı. Söz konusu ihale ön yeterliliği geçen firmalar arasında 30 Kasım’da gerçekleştirilecek.

56 METRE YÜKSEKLİĞİNDE OLACAK

2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacağı öngörülen baraj, Budaklar Deresi üzerinde 14,70 hektometreküp depolama hacmi ile derenin krete olan yüksekliğinden 48,5 metre temelden 56 metre yükseklikte inşa edilecek.

TARIM ARAZİLERİ SULANACAK

Hayata geçirilecek olan baraj ile birlikte Akmeşe, Budaklar, Uzunlar, Çavuşoğlu, Beşevler, Süleymaniye, Yenice Mahallelerine ait toplam 16 bin 900 dekar tarım arazi sulanacak.