Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber: AKP’li başkana Mercedes!

Başiskele Belediyesi’nin AKP’li başkanı Yasin Özlü 315 bin liraya Mercedes marka bir minibüs satın aldı. Özlü göreve geldiğinde belediyenin ciplerini satmıştı.

Başiskele Belediyesi'nin AKP'li başkanı

31 Mart seçimlerinde Kocaeli’de pek çok AKP’li belediyede tasarruf rüzgarları esti. AKP’li başkanlar makam araçlarından inerek Fiat Egea, Renault Talisman gibi araçlar kiraladılar. 31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen yeni başkanlar da tasarruf tedbirlerini devam ettirecekleri yönünde açıklamalarda bulundu. En cesur adımı AKP’nin en genç başkanı olan Yasin Özlü attı. Kendisinden önceki başkanın kullandığı makam araçlarını sattı.

ÖMER POLAT’IN ESKİ ARACINI KULLANIYORDU

Başiskeele Belediyesi’nde Hüseyin Ayaz’ın kullandığı BMW X5 ve KİA Sorento cipler satıldı. AKP’li Özlü bu satıştan elde edilen yüz binlerce lira ile Başiskele Belediyesi’nin ilçe esnafına olan borcunu ödediğini duyurdu. Yasin Özlü bu sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden bir makam aracı talep etti. Özlü’ye belediye danışmanlığından ayrılan Ömer Polat’ın kullandığı Skoda marka Superb model lüks bir araç tahsis edildi. Yasin Özlü uzun süredir Ömer Polat’ın eski makam aracını kullanıyordu.

315 BİN LİRAYA MERCEDES

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü geçtiğimiz aylarda meclisten, meclis üyeleri ile birlikte seyahat edebileceği bir araç satın alınması için yetki istemişti. Özlü meclisten aldığı yetkiyi kullandı. 315 bin liraya 8+1 Mercedes marka bir minibüs satın alındı. Vito modeli olan minibüsün 2020 model 13 bin kilometrede olduğu öğrenildi. Söz konusu minibüs için kaynak olarak satışı yapılan ciplerden gelen ücretin dillendirildiği öğrenildi. Yasin Özlü’nün kullanımında olan Ömer Polat’ın eski makam aracı iadee edildi mi bilinmiyor.