Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Büyükakın sonrasında Yuvacık Barajı’nın ne kadar borcu kalacak?

Kocaeli Haber – Kocaeli’de görev yapan basın mensuplarıyla buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Yuvacık Barajı’nın 4.5 milyar borcu kaldığını açıkladı. Büyükakın ödemeye devam ettiklerini, bu dönem sonunda borcun 2.5 milyar TL’ye düşeceğini söyledi.

Kocaeli Haber – Kocaeli’de

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Sekapark’ta yer alan Maide Restoran’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Büyükakın Yuvacık Barajı’nın borcuyla alakalı konuştu. Yuvacık Barajı’nın 4.5 milyar TL borcu kaldığını belirten Büyükakın şöyle konuştu: “Yuvacık Barajı 50 milyon metreküplük bir baraj, Namazgah 25 milyon metreküp. Biz Namazgah’ı 100 milyon TL’yi yaptık. Bu 200 milyon TL olur. Risale hattı daha uzun Yuvacık Barajı’nın burası o kadar değil. 200 milyon TL’ye burası isale hattı da Baraj kadar ya iki katı olur 400 milyon TL. Yap-işlet-devret 15 sene 400 de ona koyun 800 eder. 200 de ona koyun 1 milyar yapar. Bütün hesaplarım yanlışsa 1 milyar daha koyun 2 milyar eder. 2.2 milyar hazinenin ödediği para ikisini çarptığımızda 20 milyar ediyor. Yani bunun matematiği yok böyle olmaz.

DÖNEM BİTTİĞİNDE 2.5 MİLYAR KALACAK

Büyükşehir Belediyesi şu anda borç yapmıyor. 4.5 milyar borcumuz kaldı. 4.5 milyarı şu an her ay 30 milyon civarında ödüyoruz. 144 ay yapılandırıldı başladığımızda 6 milyardı bu dönem bittiğinde de 2.5 milyar kalacak. Biz devir aldığımızda 2.4 milyar TL borcu vardı yuvacık barajının 2004’te. 2.4 milyarı 60’a böl 5 yıla 40 milyar eder. Her ay 40 milyar ödememiz gerekirdi. O dönem Büyükşehir‘e gelen para 50 milyar TL civarındaydı. O zaman Büyükşehir Belediyesi maaş bile ödemeyecekti. Hani size para geliyor niye ödemediniz diyorlar ya öyle bir imkan yok. Bu rasyonelde değiliz artık.”