Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Büyükakın: Türkiye’nin en güçlü yatırım bütçesi Kocaeli’nindir

Kocaeli Haber- – Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı oturumuna 2022 bütçesi görüşüldü. Başkan Büyükakın, eleştirileri cevapladı

Kocaeli Haber- - Kocaeli

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesini değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, iddialı konuştu.

Büyükakın, şunları söyledi: “Belediye bütçeleri ayarlanırken sermaye giderlerine de bakılır. Bizim toplam bütçemizin yatırımı yüzde 48’e ulaşıyor. Bütçenin yarısı, yatırıma ayrılacak. Bütçenin doğru kullanılmasıyla güçlenen bir bütçe görüyorum.

EN GÜÇLÜ BÜTÇE

Çok güçlü bir yatırım bütçemiz var. Türkiye’nin en güçlü yatırım bütçesi borçlara bakarak Kocaeli’nindir. Bu bütçeyi günlük popülizmle harcamıyoruz. Hala pandemi etkisi kalkmadı. Bizim pandemi dolayısıyla yapmış olduğumuz sosyal yardımlar 300 milyon TL üzerine çıktı. 520 milyon TL yedek ödenek ayırdık. Böyle durumlarda kullanacağız.

2035’TE TOPLAM YOLCULUK 4 KAT ARTACAK

Ulaşım sorunları eleştirilerinin bir kısmında haklısınız. 2035’te bu kentteki toplam yolculuk 4 kat artacak. Yolları 4 kat arttırma şansımız yok. Kocaeli’nin geleceği için bir not düşülmesi lazım. Eğer yolları 4 kat arttıramıyorsanız ki yok. O zaman toplu taşımayı arttıracağız.

METRO 2023 BAŞINDA HAZIR

Metroyla ilgili bir şey söylenildi. Gebze’de metro devam ediyor. 2023 başında Gebze-OSB arası bitmiş olacak. Sürücüsüz metro sistemi olacak. Doğru finansmanla 1.2 milyar TL kaynak lazım Kartepe ve Körfez arasındaki metro için. Şu anki finansal durumda da bunu yapma şaşımız yok. 30 sene bu kentin çocuklarına borç ödetmem. Beni eleştirseler de önemli değil.

TAVUK GİBİ GIDAKLAMIYORUZ

Biz tramvayı 2 kilometre de fazla uzattık. Ama tavuk gibi gıdaklamayı bilmediğimiz için, buyurun tramvay yaptık demedik için sanırım hizmetleri görmüyorsunuz. Kartepe teleferik projesinde de uygun mali teklif veren firmayla işe başlayacağız.

BAŞİSKELE TRAFİĞİ

Başiskele’deki trafik sıkışıklığını çözeceğiz. Uygulama projesini yapıyoruz. Başiskele’de projemizi uyguladığımızda sıkışıklık azalacak. Ama toplu taşımayı arttırmazsak birkaç yıl sonra aynı şey olacak. İzmit Derince arasında da benzer bir yoğunluk var. Toplu taşıma çözümleri dışında başka çözüm yok.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Derince’de İzmit’te, Batı yakada kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Deprem için de kaynak ayrıldı. Tarıma bir şey yapmadığımızı söylendi. 30 milyon gübre, 15 milyon akaryakıt diğerlerinin hepsini saymıyorum. Çiftçiye desteği meclisten yetki alarak verdik. Tarıma 82 milyon TL destek vermişiz.

1 BUÇUK MİLYAR TL BORÇ ÖDEDİM

‘Türkiye’nin en borçlu belediyesinin başkanı’ diyorsunuz. Doğru. Bu borcu ben yapmadım ama göreve geldiğimden bu yana 1 buçuk milyar TL borç ödedik.”