Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Büyükakın’dan Fethiye Caddesi cevabı!

Kocaeli Haber – Fethiye Caddesi’yle ilgili altyapı tartışmaları hakkında açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaşananları anlattı.

Kocaeli Haber - Fethiye

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Kocaeli Haber – İzmit Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU arasında geçen Fethiye Caddesi’yle ilgili altyapı tartışmaları hakkında açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaşananları anlattı. Büyükakın şöyle konuştu: “Sanki Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi’ndeki tek altyapı İSU’nun gibi konuşuyor. Türk Telekom var Sedaş var, gaz şirketi var hepsi var. Önce bunu biz yapacağız dediler, İSU alt yapısını yapsın onu da yapmazsa biz yapacağız dediler. Sonra İSU yapmıyor bize engel oluyor dedi. O unutuldu proje göndermediler dedi. Bu projeyi biz göndermediysek nasıl ihale çıktılar? Projesi olmayan bir şeyi mi ihale çıktılar? Projeyi ihaleye çıktıysanız o ihale komisyonunda yetkili, yetkin adamınız var demektir.

HANGİSİ DOĞRU?

İhaleyi yaptım ama işi yapamıyorum olmaz. Bunu teknik adamlar ciddiye almaz. İhale komisyonunda yetkin adam yoksa başka kurumlardan istersiniz. O ihaleye çıkabilecek teknik adam var, değerlendirecek adam var ama neticeyi imzalayacak adam yok, bu gerçek değil. Aynı şey tahsis meselesinde de yaşandı. Bu şehrin aklıyla alay ediyorlar. Tahsis istedik vermediler dediler. Tahsise gerek yok gittik oturduk dediler. Hangisi doğru? Bu insanların aklıyla alay etmek kusura bakmayın. Orada ‘ben zaten verin yapayım’ dedim.

“BİZ YAPACAĞIZ” DEYİNCE “BEN YAPAYIM” DEDİ

Cumhuriyet Parkı için de aynısını dedim biz yapacağız deyince ben yapayım dedi. Ben de ben yapayım sana vereyim dedim. Ben yapacağım demişim. İlla işleteceksen işlet, ortak proje yapalım dedim kalktı gitti. Ben ortak projeyi yapmak istiyorsa yine yaparım. Tahsis istiyor hala. Kafeyi de yapıp vereyim, kendisi işletsin. İlçe belediyelerle ortak projeyi nasıl yapıyorsam öyle yapacağım. 17.5 milyon TL o iş İSU’nun işinin kısmı 1 milyon 700 bin TL yüzde 10’u. Orada asıl mevzu İSU’nun alt yapısı değil. Mevzu Fethiye Caddesi’nde altyapıyla ilgili hususlarda İSU’nun işi yok sadece diğer kurumların da var. Asıl üstteki iş de çok. Biz yanlış bir tartışmayı devam ettiriyoruz.”