Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – CHP’li eski vekil büyükşehir için geldi

Kocaeli Haber – Kocaeli’de 15.’si düzenlenen “Sevgide Buluşalım” etkinliği bugün Seka Park Uçurtma Tepesi’nde CHP’li eski vekil Sabahat Akkiraz konseriyle gerçekleştirildi.

Kocaeli Haber - Kocaeli’de

Kocaeli’de 15.’si düzenlenen “Sevgide Buluşalım” etkinliği bugün Seka Park Uçurtma Tepesi’nde CHP’li eski vekil Sabahat Akkiraz konseriyle gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Aydınlık, Sadık Uysal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Cem Evleri Platformu Sözcüsü Ali Ekber İncesu, Kocaeli Cem Evleri Platformu Üyeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi Çınarlı Cem Evi Başkanı İrfan Yoloğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi Başkanı Ziya Karadağ, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Tavşantepe Cem Evi Başkanı Ali Ekber İncesu, İmam Hüseyin Derince Cem Evi Başkanı Nevrez Fırat, Mecidiye Köyü Muhtarı Fahrettin Korkutan, Bayraktar Köyü Muhtarı Ali Cevat Tomardur, Balören Köyü Muhtarı Ahmet Demir, Abdal Musa Cem ve Kültür Evi Başkanı Halil İbrahim Araz, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Cem Evi Başkanı Dursun Ali Akbaş, Cem Vakfı Gebze Cem ve Kültür Evi Başkanı Teslim Yıldız, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Darıca Cem Evi Başkanı Hüseyin Koca, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gültepe Cem Evi Başkanı Ali Ediz Göksu katıldı.

HAZRETİ ALİ’NİN YOLUNDA BULUŞUYORUZ

Programda sözü alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Dedemizin deyişlerini dikkatle dinledim. Her deyişte öyle derin sözler var ki orada da Hz. Ali’nin, Hz. Hüseyin’in yoluna başımız feda diyordu. Aslında sevgi onların yolu, biz onların yolunda buluşuyoruz. Hazreti Muhammed’in, Hz. Ali’nin ehlibeytin yolunda buluşuyoruz. ‘Varma Yezid’in yanına kokusu siner üstüne derken’ aynı sevgiden bahsediyordu dedemiz. Biz dünyaya buradan yol vermişiz. Hakkın yanında durmak en kıymetli şey olmuş. Aslolan hak. Hukuk karşısında haklı olabilirsiniz ama helal değilse o sizin hakkınız olmaktan çıkar. Biz de bunu Hacı Bektaş’tan, Yunus Emre’den, tek tek okuduk dinledik. Bizim yolumuz kardeşlik yolu, biz bu vesileyle bir araya gelmek Hz. Hüseyin’in mücadelesini hatırlarken niçin varolduğumuzu hatırlamak için de bir araya geliyoruz. Bir olmak için, diri olmak için de bir araya geliyoruz.

HEP BİRLİKTE ANADOLUYUZ

Aşure içinde birçok şey var ama ortaya çıkan bir lezzeti de var. Lezzetinin gerçek anlamı taşıdığı manadan geliyor. Biz hep birlikte insanlık için varız hep birlikte Anadoluyuz. Çokluk içinde birliği buluşturduğumuzda aslında hepimizin ilahi aşktan varolduğumuzu, Allah’tan geldiğimizi ve yine bir gün ona döneceğimizi hatırladığımızda ve bütün insanların Allah’ın ruhuyla yaratıldığını hatırladığımızda can incitmenin bir gönül incitmenin asıl mesele olduğunu, bin kere hacca da varsan bir gönül incittiğinde kıymetin olmadığını söyler dururuz.

ATATÜRK VURGUSU

Bu yol kutlu bir yol. Bu yol insanlara nefes olacak bir yol. Hz Adem’den Havva’dan en sonuna kadar gidecek olan haklıyla haksızın, iyiyle kötünün mücadelesinin tecellisi dünya var oldukça olacak. Bizim için önemli olan nerede durduğumuz. Allah’tan yana duruyorsak, peygamberden yana duruyorsak, ehlibeytten yana duruyorsak bu yolun sevgisinde buluşuyorsak ne mutlu bize, ne mutlu insan olana diyorum. Bir kez daha sizi sevgiyle selamlıyorum. Bu vatanı bize başeden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin huzurunda saygı ve sevgiyle eğiliyorum. Şehitlerin en büyüğü olan Hz. Hüseyin’i rahmetle anıyorum.”