Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – CHP’liler Atatürk Heykeli’ne çelenk sundu

Kocaeli Haber – Cumhuriyetin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında CHP Kocaeli İl Örgütü İzmit Atatürk Heykeli’ne çelenk sundu. CHP’lilerin törenine il başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de katıldı. 

Kocaeli Haber - Cumhuriyetin

Kocaeli Haber – 29 Ekim Cumhuriyet Baramı dolayısıyla cumhuriyetin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında CHP Kocaeli İl Örgütü İzmit Atatürk Heykeli’ne çelenk sundu. CHP’lilerin törenine il başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit ilçe başkanı Hakan Çakar, eski il başkanı Cengiz Sarıbay ve partililer katıldı. Çelenk sunumu öncesinde söz alan Harun Yıldızlı partililerine seslenerek 29 Ekim’in önemini anlattı.

KURULUŞUN VE KURTULUŞUN PARTİSİ

Yıldızlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş meşalesi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ile milletimizin manda ve himayeyi ret ederek, kanıyla canıyla kazandığı bağımsızlığının, sarsılmaz temeline dönüştü. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler de, Ata’mızın izinde, 98 yıldır vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin bağımsızlığını korumak için görev başındayız.

KENDİ MAL VARLIĞINI…

Cemaatlerle, tarikatlarla, terör örgütleri ile, dış unsurlarla aynı yağmurda ıslananlara; ulu önderimiz Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışanlara, kendi mal varlığını vatanın, milletin varlığından önde tutanlara karşı Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olarak her dönemde damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle bu onurlu mücadeleyi sürdürmekteyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserim var diye bahsettiği Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet birbirinden ayrı düşünülemez unsurlardır. Cumhuriyet’in çimentosu olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğini, tüm gücümüzle savunmaya, yaşatmaya, korumaya devam edeceğiz.

BELEDİYE ÖNÜNDEN FENER ALAYI

98 yıldır dimdik ayakta duran ulu çınarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin, kurucusu başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. Tüm Cumhuriyet sevdalıları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşamak için bu akşam 18.30’da İzmit Belediyesi önünden başlayacak olan Fener Alayı’nda ve ardından Duman grubu konserinde buluşmak dileğiyle.”