Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Ensar ve TÜGVA açıklaması!

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın TÜGVA hakkında kullandığı “Bir yer alırlarsa iki yer veririm” sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Muhafazakar insanlara tecavüzcü muamelesi yapıldığını söyleyen Büyükakın çarpıcı ifadeler kullandı.

Kocaeli Haber – Kocaeli

Ugur ENC minKocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın TÜGVA hakkında kullandığı “Bir yer alırlarsa iki yer veririm” sözleriyle ilgili de konuştu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin TÜGVA tahsisli mekanları geri almasından da bahseden Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Ben aslında uzlaşmacı biriyim rol yapmıyorum size. Burada benim değerlerimle ilgili soru yöneltirseniz değerlerimi savunurum. Evet ben herkesin belediye başkanıyım. Tavşantepe’de Gültepe’de cemeviyle ilgili talep geldiğinde gidin falanca başkandan alın demiyorum. KYÖD meselesinde de aynısı oldu. Birisi ayrımcılık yapıyor, siz ayrımcılık yapıyorsunuz diyorlar. Hır çıkarmak için politika yapmaya benziyor bu.

EŞKİYALIK

Ensar konusunda benim söylediğim söylem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜGVA’nın bir hata olmaksızın verilen yerine çöktü. Benim nasıl var olan bir yeri, tahsis edilmiş yeri almam hukuksuz olursa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de okurken hatasız olan bir yeri alma hakkı yok. Meclisin bana verdiği yetkiyi kullanıyorum ve uygun kullanıyorum. Büyükşehir meclisinde bu karar verilir. Ben bunu 25 yıla kadar verebilirim. Bir başkası kalkıp ben bunu 25 yıl verdikten sonra geri almaya kalkarsa eşkiyalık yapan odur. Burada eşkiyalık yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Ben orada bu bir duruş meselesi dedim.

KYÖD ÖRNEĞİ

Burada bir haksızlık yapılıyor, aynı şey burada yapılırsa cevabını veririm. Kim beni kınarsa kınasın, ben haklıyı savunurum. Bu cemevi olursa cemevini savunurum kendi camiamdan tepki alırım. Ben KYÖD’e de verdim 10 yıl, kimse bana aferin demedi. Ensar cüzzamlı mı? Burada tüm muhafazakar insanlara tecavüzcü muamelesi yapılıyor. Ben bunu bizim değerlerimize yapılan bir saldırı olarak görüyorum.

BEN YAPAMAM EKREM DE YAPAMAZ

Mesele topyekun abluka alma meselesi ve yayılmacı bir yaklaşımla bütün mahalle baskısıyla muhafazakar camiayı sindirme yaklaşımı. Bu Alevilere yapılsa Alevilere sahip çıkarım. Ben bunu Tavşantepe’de yaptım, Gültepe’de de yaptım. Kendilerine de ‘Teşekkür etmeyin ben bunu yapmak zorundayım’ dedim ama bunu keyfi olarak yapamam. Ben yapamam Ekrem de yapamaz. Benim de babamın malı değil kendisinin de değil. Ben meclisten geçirir veririm benden sonra gelen de uyar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adamları oradan çıkartmak için bir strateji izlerse ben de buna karşı durmamız gerektiğini ifade ederim. Bu ağalık taslamak, hukuk tanımamak değil.

SERT ÜSLUBUN SEBEBİ

Hukuk tanımayan, hukukla oraya yerleşenleri hukuksuzca çıkartmaya çalışanlar. Birileri sen kimin malını kime veriyorsun diyenler oldu. Ben bu milletin malını kanunlar çerçevesinde meclisten geçirerek kullanıyorum. Yaptığım meşrudur. Ben haksızlığa karşı sert bir üslup kullanırım. Bu bir duruş meselesi, ben bir duruş gösteriyorum. Ben birileri kınayacak diye bakmam.”