Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Feci kazaya sebep olan okul müdürü açığa alındı!

Kocaeli Haber -Gebze’de okul servisinin dere yatağına devrilmesi sonucu 5 öğrencinin kaybettiği kazanın ardından okul müdürü Zafer Ali Yaman açığa alındı.

Kocaeli Haber -Gebze'de okul

Kocaeli Haber – Gebze Beylikbağı Ankara ve Fikri Altıokka caddelerinin kesiştiği bölgede Mehmet Ö. idaresindeki 41 P 0860 plakalı öğrenci servisinin 9 Kasım’da yoldan geçen kadına çarptıktan sonra dere yatağına devrilmesi sonucu, serviste bulunan 15 yaşındaki Ege Yılmaz, 13 yaşındaki Mert Efe Akıllı, 14 yaşındaki Esma Nur Avcı, 14 yaşındaki Rabia Üst ve servisin çarptığı kadın Birsen Giriş yaşamını yitirmişti.

Ülkemizde öğrenci taşıyacak servislerin 15 yaşından büyük olmama kanunu varken, Emlak Konutları Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan 41 P 0860 plakalı minibüsün 2004 model ve 17 yaşında olduğu ortaya çıktı ardından da servis şoförünün daha önceden uyuşturucu kaydı bulunduğu öğrenilmişti.

Bu denetimsizlik ve ihmallerin ortaya çıkmasının ardından soruşturma kapsamında Gebze Emlak Konutları Anadolu Lisesi okul müdürü olan Zafer Ali Yaman açığa alındı.

Zafer Ali Yaman kimdir?

1974 Düzce ili Yığılca İlçesi doğumlu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Zonguldak Ereğli’de tamamladı. Bolu AİBÜ’de 2 yıllık Turizm ve Otelcilik eğitimi aldıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatını bitirdim. 2002 yılından beri MEB’de İngilizce öğretmeni olarak görev yapmakta. Ayrıca 2005 yılından 2010’a kadar Müdür Yardımcılığı yapan Yaman, 2010-2014 arası 4 yıl 7 ay okul müdürlüğü yaptı. Halen Gebze Emlak Konutları Anadolu Lisesi’nde müdürlük yapıyor.