Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Hereke’ye fakülte yapıyorsunuz ama öğrenciler nerede kalacak?

Kocaeli Haber- Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Hereke’ye taşınacak olması üzerine öğrenciler endişeli. Hereke’de öğrenciler için yurt yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Kocaeli Haber- Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Haber- Ülke genelinde öğrencilerin yurt ve ev pahalılığı üzerine eylemleri devam ediyor. Kocaeli’de de bu eylemler sürüyor. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hereke’ye taşınacak. İYİ Partili Mehmet Candemir, önemli bir konuyu gündeme getirdi.

2 BİN ÖĞRENCİ

Candemir, şunları söyledi: “Hereke öğrenci yurdu sıkıntısı üzerine; Hereke Hukuk Fakültesi ihalesi 600 gün proje termini nedeni fesih edildi. 300 günlük süre zarfında bitirilmesi için tekrar ihale edilecektir. 300 günlük süre zarfında ek yurt veya barınma için faaliyet çalışması bulunmakta mıdır? 2 bin öğrenci daha Hukuk Fakültesi ardından Hereke Bölgesine eklenecektir.

NE YAPACAKLAR?

Hereke’nin sosyal alt yapısı bu genç popülasyona hazır mıdır? Hereke M.Y.O’nı tercih eden öğrencilerimize İzmit Serdar Mahallesinden yurt çıkmaktadır. Barınma probleminin yanında, ulaşım problemi beraberinde gelmektedir, Hereke’de okuyabilmek için vesayet kullanan gençlerimiz için ücret iyileştirme düşünceniz var mıdır? Toplu konut projelerini Hereke’ye fazla gören iktidar, yetersiz konut sayısını arttırmak için ne planlanmaktadır?”