Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – İSU atık su tesislerini yine taşerona verecek

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU atık su tesislerinin işletilmesi için ihaleye çıkıyor. İşi yine taşeron firma yapacak.

Kocaeli Haber - Kocaeli

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSU) atık su arıtma tesislerinin işletilmesi için 28 Temmuz’da ihaleye çıktı. Kullar-Plajyolu-42 Evler Atıksu Arıtma Tesisleri, Gebze-Dilovası Atıksu Arıtma Tesisleri ile Körfez-Yeniköy Atıksu Arıtma Tesisleri için 3 kısımda ihale düzenleyen İSU’nun ihalelerine 4 firma katıldı. Her 3 kısım için de teklif veren Osman Üneş isimli şahıs firması ihaleleri milyonlarca liraya kazandı.

İSU ATIK SU TESİSLERİ MİLYONLARCA LİRAYA İŞLETİLECEK

Atık su artıma tesisi işletme işlerini taşeron firmalara yaptıran İSU’nun 2021 yılı bütçesi 1 milyar 108 milyon 567 bin lira. Bu devasa bütçeye ve teknik personele rağmen İSU atık su tesislerini kendi işletemiyor, taşeron firmalara yaptırıyor. Pek çok altyapı çalışmasını dahi taşeronlara yaptıran İSU’nun atık su tesislerinin işletme bedelleri şöyle olacak; Kullar-Plajyolu-42 Evler Atıksu Arıtma Tesisleri için 67 milyon 433 bin 696 lira 84 kuruş, Gebze-Dilovası Atıksu Arıtma Tesisleri için 57 milyon 914 bin 495 lira 13 kuruş, Körfez-Yeniköy Atıksu Arıtma Tesisleri için ise 47 milyon 999 bin 442 lira 50 kuruş.