Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – İSU’da kiralanan araçların kaç tanesi makam aracı?

Kocaeli Haber – İSU Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Engin Taşdemir. İSU’nun 343 araç kiraladığını, bunların kaçının makam aracı olduğunu sordu.

Kocaeli Haber - İSU

Kocaeli Haber – İSU Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Engin Taşdemir. İSU’nun 343 araç kiraladığını, bunların kaçının makam aracı olduğunu sordu. İSU Performans Raporu üzerine söz alan Taşdemir şöyle konuştu: “Sayın başkan, çok değerli meclis üyesi arkadaşlarım, İSU’nun kıymetli yöneticileri ve basın emekçisi arkadaşlar, hepinizi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu adına saygıyla selamlıyorum. İçme suyu konusunda ve diğer birçok altyapı çalışmalarında Kocaeli halkına yapmış olduğunuz çalışmalardan ötürü tüm İSU çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yapılan bu genel kurulun da Kocaeli için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

343 ARAÇ KİRALANDI

İSU’nun 2022 yılı gider bütçesi 1 milyar 785 milyon lira. 2021 yılı bütçesine göre ortalama yüzde 30 civarında bir artış söz konusu. Sermaye gideri 731 milyon lira. Mal ve hizmet alım gideri 752 milyon lira. Personel gideri ise bütçenin yüzde 10’nu teşkil ediyor. Bütçenin genel durumu bu. Gelelim İSU’nun 2021 bütçe ve performans programındaki konulara.İSU’nun her genel kurulunda ısrarla söylüyorum; araç kiralamalarını azaltıp, kurumun ihtiyacı olan araçları satın alın. Ama siz de ısrarınızda devam ediyorsunuz. Varın devam edin. Biz de ısrarımızda devam edeceğiz. 343 tane araç kiralamış olmak bu kuruma zarardan başka bir şey vermiyor.

EFEKTİF DEĞİL

Siz hala vidanjör kamyonunu veya kuka yani kanal açma aracını kiralıyorsanız bu konuda söylenecek bir şey yok. Bir kurumun her gün sürekli ihtiyacı olan kanal açma aracını kiralıyor olmak ne kadar mantıklı, bunu sizin takdirinize bırakıyorum. 2021 yılında araç kiralama için 60 milyon lira ödemiştiniz. 2022’de ise araçlardaki şoför sayısı kurum tarafından karşılanacağı için neredeyse aynı tutarda bir para araç kiralamasına verilecek. Geçen yıl dedim ki, ‘Bu kiralık araçların daha efektif olduğunu bir gösterge ile performans programına koyun biz de görelim.’ Ama görüyorum ki yine koymamışsınız. Çünkü efektif değil.

KAÇ TANESİ MAKAM ARACI?

Benim merak ettiğim milyonlarca lira ödediğiniz bu kiralık araçlar içinde kaç tanesini makam aracı olarak kullanıyorsunuz. Bunu açıklar mısınız sayın başkan? Bir tarafta her gün fakirleşen halkımız yediği yemeğin porsiyonunu azaltırken, sizler bu makam araçlarını azaltmayı düşünüyor musunuz? Diğer bir konu da kayıp kaçak sorunu. Her yıl altyapı için milyonlarca lira harcanmasına rağmen hala 2022 yılı hedefiniz yüzde 27.5. Kayıp kaçak oranını yüzde 20’lerin altına düşürmemiz gerekiyor. Bu konuda mutlaka önlem alınmalıdır.”