Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – İzmit Sanat Akademisi açıldı

Kocaeli Haber – İzmit Sanat Akademisi hizmete açıldı. Açılış kurdelesini CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, il başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet birlikte kesti.

Kocaeli Haber - İzmit

İzmit Sanat Akademisi hizmete açıldı. Açılış kurdelesini CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, il başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet birlikte kesti. Açılış konuşmalarının ardından program dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın kısa bir gösterisi ile devam etti.

Kocaeli Haber - İzmit Sanat Akademisi hizmete açıldı. Açılış kurdelesini CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, il başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet birlikte kesti.İZMİT’İN TIKANAN SANAT DAMARLARINI AÇACAĞIZ

Kurdele töreni öncesinde konuşan Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: “İzmit’in kültür ve sanatının dolu dolu olması için bu şiarla ilerlemeye devam edeceğiz. İzmit’te nereye baksanız hevesli gençler, öğrenmeye aç gençler var. Biz de gençlerin bu potansiyelini gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Gençlere kendi kültürünü ve toplum dokusunu anlayacak bir eğitim vermeyi düşünüyoruz. Sanat eğitimini güçlü bir akademi anlayışıyla ele aldık. Tüm çalışmalarımızı burada yeşerteceğiz. Öğrenmeye hevesli olan gençlerimizin buraya gelmek istediğini biliyoruz. Bizim de kapımız sonuna kadar açık. Bununla beraber ulusal çapta tanınan Cihat Aşkın akademimize yeni bir soluk getirdi. Kendisine davet gönderdim. Gelmesini rica ettim Planlamalar yaptık ve bana elinden gelen her desteği vereceğini söyledi. Bizden çok kıymetli desteklerini hiç esirgemedi. Verdiği emekler çok güzel olacak. Müzik dalında yetenek taraması başlattık ve müziğe dair potansiyeli olan gençleri arıyoruz. Şu anda 250 öğrencimize ders veriyoruz. Bunu artırmaya ve çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz sene sonu gösterisi yapacak ve İzmit’e sanat dolu günler yaşatacak. İnanıyoruz ki sanat akademisindeki gençlerimiz bu semtin geleceği olacak.

HER PROJEMİZE LAF EDEN VAR

Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Yerel bir yönetimde proje yapmak demek koca koca binalar yapmak anlamına gelmez. Proje demek insana, gençlere yatırım yapmak demektir. Her yaptığımız projeye laf edenler var bu onlara mahal vermemek için bu konuşmayı yapıyorum. İzmit de bu gerçeğin farkında. Biz geldiğimizde bu bina terk edilmişti Biz size söz verdik. Burası size ait. Önce kamu kaynağını doğru kullanacağı, israf etmeyeceğiz. Bu en büyük günahtır. Benim komşularım sanat eğitimini hak ediyor.”

SELIN SAYE BOKE KONUSMA scaledHAYATA UMUT KATACAK BİR GELECEĞİN ADIMINA ORTAK OLUYORUZ

Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmasının ardından Selin Sayek Böke kürsüye çıktı. Böke yapılan çalışmalara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Emeği geçmiş olan herkese ve bugünden sanatla bir bir başka geleceği hayal ettirmek uğruna adım atıyor olan herkese, o geleceği inşa etmek yolunda kararlılık gösteren bir siyasetçi olarak gönülden teşekkür ediyorum. Biz el ele verdiğimizde o renkler yeniden hayat bulacaklar ve o renkler müzik notasıyla, dans hareketiyle, bir şiirle, ama en önemlisi bir bilenden öğrendiğinde kendisi yeni bilgiyi edinip onu hayata kattığında var olacak. Akademiyi bilgisi ve deneyimiyle büyütecek olan, ama akademiyi canlı tutmak için parçası olmak isteyen gençlere gönülden teşekkür ediyorum.

BÜYÜK BİR EKONOMİK BUHRANIN YIKIMINI YAŞIYORUZ

Hayatın rengine çok vurgu yaptım çünkü karanlık bir dönemden geçiyoruz. Bu sabahtan beri kıymetli il başkanımız, il yönetimimizle ve değerli belediye başkanımız ile esnaf ziyaretleri yaptık, sanayiciyle konuştuk ve kiminle konuştuysak yaşanıyor ağır tabloya dair karanlığı dinledik. Bu karanlığın karamsarlık yaratmasına izin vermeyeceğiz. Siyasi tercihler değişirse düzenin değişebileceğini, düzen değişirse bir aydınlığın var olabileceği umudunu büyütmekle yükümlüyüz. Büyük bir ekonomik buhranın yıkımını yaşıyoruz. Son birkaç ay içerisinde elektriğe 3 kere, doğal gaza 8 kere zam geldi. Bu senenin sadece ilk başlarında 1.5 milyona yakın abonenin elektriği kesildi ve 700 bine yakın abonenin doğal gazı kesildi. Umut ışığı arıyoruz. Bugün sanatla yapacağız, yarın sanatın yarattığı o coşkuyu hayale ve o hayali gerçeğe dönüştürecek bir düzen değişikliğini hep birlikte yapacağız.

Kocaeli Haber - İzmit Sanat Akademisi hizmete açıldı. Açılış kurdelesini CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, il başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet birlikte kesti.ÜLKENİN GELDİĞİ DURUM

Esnaf bize, bu zamların esasında Türk lirası kaynaklı olduğunu, kayba sebebiyet verenin de iktidarın bilerek ve isteyerek attığı adımlar olduğunu ifade etti. Tam o sırada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bir faiz kararı verdi. Karar Merkez Bankası kararı değildi. Karar, saraydan gelen talimatın halka iletilmesiydi. Ve dakikalar içerisinde cebimizdeki para eridi, yok oldu. 2018’de bu sisteme geçtiğimizde Türk lirasının döviz değeri 4,65 liraydı. Gece yarıları Merkez Bankası başkanları her değiştirildiğinde TL değer kaybetti, TL her değer kaybettiğinde hep birlikte yoksullaştık. Bir kez yaparsınız hata olur, aynı şeyde ısrar ederseniz bilinçli bir tercih olur?

Kocaeli Haber - İzmit Sanat Akademisi hizmete açıldı. Açılış kurdelesini CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, il başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet birlikte kesti.CEBİMİZDEKİ PARANIN KIYMETİ

Nasıl bugün iktidar bilinçli bir tercihle cebimizdeki paranın kıymetini ortadan kaldırıyorsa, nasıl bugün iktidar bilinçli bir siyasi tercihle 83 milyonu yoksullaştırıyorsa biz de hep birlikte bilinçli bir tercihle yeniden halkın yeniden nefes alabildiği, paramızın kıymet gördüğü, hep birlikte ortak aklı ürettiğimiz asgari demokratik zeminde buluşarak farklılıklarımızı hukuk güvencesi altında özgürce yaşayabildiğimiz, sanatımızla hayal kurduğumuz ve kurduğumuz hayali gerçeğe dönüştürdüğümüz bir yarını bugünden el birliğiyle var etmeliyiz. İşte tam da bu nedenle bu karanlığın karşısında bir umudun varlığını bize hatırlatıyor olan Sanat Akademisi’ni bu halkın çocuklarıyla buluşturmuş olan değerli belediye başkanımıza, yol arkadaşlarına ve emek vermiş olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Yarın bu sanat akademisinden eğitilmiş yetenekli gençlerimizin Dünya ve sanatla buluştuğu günlerde biz de onları coşkuyla alkışlayacağımız yarınları hep birlikte inşa etmeyi diliyorum.

KURDELE KESİLDİ

Selin Saye Böke’nin konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Akademideki sınıflar gezildi ve çocukların gösterisinin ardından etkinlik sona erdi.