Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kandıra Yolu’nda 7 kilometre yıl sonunda trafiğe açılacak!

Kocaeli Haber- 6 Şubat 2020’de ikinci kere ihaleye açılan ve Mayıs 2020’de çalışmalarına başlanan Kandıra Yolu için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz müjdeyi verdi. Yol hakkında Twitter’dan açıklama yapan Seddar Yavuz, İzmit-Kandıra Yolu’nun 7 kilometrelik kısmının bu yıl içinde trafiğe açılacağını belirtti.

Kocaeli Haber- 6 Şubat

Kocaeli Haber- 40 kilometre uzunluğundaki Kandıra Yolu’nda yıllar boyunca ölümlü kazalar meydana geldi. Keskin ve tehlikeli virajları olan bu yol, şoförleri büyük sıkıntıya ve tehlikeye sokuyordu. İlk olarak yolun yapımı için ihale 8 Ekim 2015’te yapıldı. 19 Kasım 2016’da dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, dönemin valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dönemin Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, milletvekilleri tarafından inşaat açılışı yapılmış olsa da hiçbir zaman çalışma başlamadı.

YENİDEN İHALEYE AÇILMIŞTI

İhaleyi alan firma yolun inşaatını yapmayınca ihale feshedildi ve yolun inşaatı tekrardan Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2020 tarihinde ihaleye açıldı ve 7 şirket arasından Kalyon İnşaat firması ihaleyi kazanan taraf oldu. Kalyon, çalışmalara ara vermeden yol yapımını sürdürüyor.  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yolun 7 kilometrelik kısmının bu yıl içinde trafiğe açılacağını duyurdu.

BÜYÜKAKIN’LA İNCELEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’la yolu inceleyen Vali Yavuz, “Yapımı devam eden İzmit-Kandıra Yolu yapım çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ile birlikte inceledik. Bu yıl içinde 7 km’lik bölüm trafiğe açılacak.” dedi.

Yıllarca ağır yaralılarla ve ölümlerle sonuçlanan, 5 yıldır bitmeyen Kandıra Yolu sabırları zorluyor. Kandıra halkı bu durumdan bıkmış olsa da açıklanan yeni gelişme yeni bir umut ışığı olabilir.

SEDDAR YAVUZ TWEET