Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kandıra’ya çöp tesisi için ÇED süreci başlıyor

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kandıra’da yapmayı planladığı çöp bertaraf tesisiyle ilgili Büyükşehir meclisinde önemli bir adım atıldı

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ekim ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi gerçekleştiriliyor. Toplantıda Kandıra’da yapılması planlanan çöp bertaraf tesisiyle ilgili ÇED sürecinin başlatılması için meclisten yetki istendi.

NEREYE YAPILACAK?

CHP’li Engin Taşdemir’in konuyu meclis gündemine getirmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, “ÇED sürecini başlatıyoruz. Bu hizmeti almak için de meclisten onay almamız gerekiyor. İhalenin yıllara sahi olması sebebiyle bizim meclisten yetki almamız lazım” dedi. Engin Taşdemir, “Çöp bertaraf tesisinin yerinin değişmesi lazım mıdır? Tek bir soru soruyoruz ve bunun cevabını almak istiyoruz” diye cevap verdi.

ÇED RAPORUNUN SONUCU ÖNEMLİ

Engin Taşdemir’e cevap veren Meclis Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Olumsuz bir ÇED raporu çıkmazsa neden değişsin diye bir soru çıkacaktır. ÇED raporunun sonucunda yer seçiminin doğru olup olmadığı, çevresel şartların doğru olup olmadığı bu rapor neticesinde ortaya çıkacak. Olay bu şekildedir. ÇED raporunun alınması için bir hizmet alımı gerçekleştirmek lazım. Bunun için de meclisten yetki isteniyor” dedi.